Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Reuters: Ζητάμε χρόνο μέχρι την 1η Ιουνίου – Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές - iefimerida.gr

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ στο Reuters: Ζητάμε χρόνο μέχρι την 1η Ιουνίου – Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χρόνο μέχρι τον Ιούνιο θα ζητήσει η Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, όπως, αποκαλύπτει υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει μια γέφυρα-συμφωνία μέχρι την 1η Ιουνίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται και τα 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ότι η χώρα θα προτείνει την αύξηση του ορίου για έκδοση Εντόκων Γραμματίων Δημοσίου κατά 8 δισ. ευρώ ώστε να καλύψει τις ανάγκες της μέχρι την οριστική συμφωνία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Reuters ο αξιωματούχος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση περίμενε την διακοπή της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, ενώ, ως «κόκκινες γραμμές» βάζει την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 1,5% του ΑΕΠ και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Reuters συμφωνία-γέφυρα ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ