Ερχεται κατευθείαν από το Μεξικό και ζεματάει.
Τρώτε και το στόμα σας ...πέφτει. Είναι κιμάς με φασόλια και καυτερή πιπεριά, υπέροχο πιάτο για τους λάτρεις της φωτιάς στο στόμα!
Μην πείτε αμέσως όχι. Δοκιμάστε το και θα γίνετε φαν.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
- 1 - 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες τσίλι, χωρίς τα σποράκια, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη κύμινο
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, μία φορά κομμένος
- 4 ώριμες ντομάτες, ή 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κονσέρβα (περίπου 400 γρ.) κόκκινα φασόλια, καλά στραγγισμένα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ασπρίζω το κρεμμύδι και το σοτάρω για περίπου 5 λεπτά στο ελαιόλαδο
- Προσθέτω το σκόρδο, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύω καλά
- Τα αφήνω στη φωτιά για 5 λεπτά
- Ανεβάζω την ένταση της φωτιάς και ρίχνω τον κιμά
- Ο κιμάς να καβουρδιστεί και όχι να βράσει
- Προσθέτω τις ψιλοκομμένες ντομάτες (ή τα ντοματάκια κονσέρβας), τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτω τον πελτέ και ανακατεύω πολύ καλά
- Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να βράσει για 20 - 30 λεπτά
- Επιτηρήστε το φαγάκι σας και ρίξετε λίγο νερό ζεστό, αν χρειάζεται.
- Ρίχνω τα φασόλια κονσέρβας, αφού τα σουρώσω καλά
- Αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 10 λεπτά
- Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι, με προσοχή
- Σερβίρεται με ρύζι κανονικό ή ρύζι αρωματικό γιαπωνέζικο
Αυτό είναι το τσίλι κον κάρνε, όπως το μαγειρεύει ο Τζέημι Ολιβερ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο