«Εφυγε» ο Ντιν Σμιθ - Ήταν ο άνθρωπος που προπόνησε τον Μάικλ Τζόρνταν - iefimerida.gr

«Εφυγε» ο Ντιν Σμιθ - Ήταν ο άνθρωπος που προπόνησε τον Μάικλ Τζόρνταν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών ο Ντιν Σμιθ, ο πρώτος προπονητής στα χέρια του οποίου έπεσε ο Μάικλ Τζόρνταν πριν εκτοξευθεί στο παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο Σμιθ υπήρξε ένας πραγματικός θρύλος του NCAA και μαζί με τον Τζόρνταν πανηγύρισε τον τίτλο του 1982 ενώ στη συνέχεια είχε καθοδηγήσει τους Ταρ Χιλς του Νορθ Καρολάινα και στον τίτλο του 1993.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Πανεπιστημίου του Κάνσας (1953-55), όπου είχε φοιτήσει κι αγωνιστεί απ' το 1949 μέχρι το 1953, πριν συνεχίσει στην Ερ Φορς Ακάντεμι κι αργότερα στο Πανεπιστήμιου του Νορθ Καρολάινα πρώτα ως βοηθός (1958-61) κι έπειτα ως πρώτος προπονητής (1961-97).

Στο βιογραφικό του υπάρχει κι η παρουσία του στον πάγκο των ΗΠΑ, τις οποίες είχε καθοδηγήσει στο χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Καναδά το 1976.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντιν σμιθ Μάικλ Τζόρνταν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ