Λαπαβίτσας: Δημοψήφισμα αν δεν κάνουν πίσω οι δανειστές - iefimerida.gr

Λαπαβίτσας: Δημοψήφισμα αν δεν κάνουν πίσω οι δανειστές

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος, σε περίπτωση που οι δανειστές δεν υποχωρήσουν, τάχθηκε ο Κώστας Λαπαβίτσας, επισημαίνοντας ότι πρέπει να αποφασίσει ο λαός για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις», τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι σκληρή, γιατί «και ο άλλος είναι σκληρός. «Αν ξεκινήσουμε με εκπτώσεις δεν θα πάμε πουθενά. Κι αυτό το λέω και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση - γιατί εγώ δεν εμπλέκομαι άμεσα. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις εδώ», πρόσθεσε.

«Αν φτάσουμε σε μια κατάσταση όπου ο δανειστής όντως δεν κάνει πίσω και τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, βεβαίως δεν μπορεί να γίνει τίποτα χωρίς την ξεκάθαρη συγκατάθεση του ελληνικού λαού. Να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός, να δείξει προς τα που κινείται και αυτός θα αποφασίσει».

Αν είναι σκληρός ο κ. Ντράγκι, συνέχισε ο κ. Λαπαβίτσας, είμαστε και εμείς σκληροί, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και κατέληξε ότι σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ο ελληνικός λαός να ερωτηθεί ευθέως. «Εκεί θα τεθούν όλα στο τραπέζι. Και το δημοψήφισμα, και οι εκλογές και ο,τιδήποτε άλλο. Πρέπει να υπάρξει νέα ξακάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού η οποία να σου επιτρέπει να κάνεις αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει μια γραμμή αυτή τη στιγμή, πιστεύει ότι μπορεί να το αλλάξει, και αυτό θέλει ο ελληνικός λαός», υπογράμμισε.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το «σπάσιμο» του προγράμματος σε δύο δόσεις, ο κ. Λαπαβίτσας υπογράμμισε ότι το μνημόνιο ούτε διαιρείται, ούτε τεμαχίζεται, είναι όλο αποτυχημένο.

Από την άλλη, ο Γιάννης Μηλιός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο Eurogroup. «H Ευρώπη θα αποφύγει μία ρήξη με την Ελλάδα, γιατί αυτό θα σημάνει και τη διάλυση της ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ