Κυβερνητικό συμβούλιο με το βλέμμα στις προγραμματικές και το Eurogroup - iefimerida.gr

Κυβερνητικό συμβούλιο με το βλέμμα στις προγραμματικές και το Eurogroup

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 3 το μεσημέρι η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, ενώ στις 5 το απόγευμα τη σκυτάλη θα πάρει η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο επίκεντρο και των δύο συζητήσεων η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης που ξεκινούν αύριο, Κυριακή και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της Τρίτης με την ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε προχθές από καθέναν από τους υπουργούς να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο.

Παράλληλα, παραμένει ζητούμενο το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», με τους υπουργούς να καλούνται να συνδράμουν τα μέγιστα προκειμένου να υπάρξει ένα συμμάζεμα -δημοσιονομικά- των εξαγγελιών. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να παρουσιάσει την πιο λεπτομερή εκδοχή του σχεδίου του για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του πως θα πρέπει να ανταποκριθεί στο εξής δύσκολο εγχείρημα: να τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στους ψηφοφόρους, χωρίς ταυτόχρονα να έρθει σε περαιτέρω ρήξη με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Επίσης, στις σημερινές συνεδριάσεις θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και στην Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυβερνητικό συμβούλιο ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ