Οι τρεις τύποι άπιστων αντρών και οι τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχική σας ηρεμία - iefimerida.gr

Οι τρεις τύποι άπιστων αντρών και οι τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχική σας ηρεμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές γυναίκες στον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες με την απιστία του συζύγου τους και κάποιες από αυτές αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το τραυματικό αυτό γεγονός.

Υπάρχουν σε αυτήν την ζωή, τα φαινομενικά τέλεια ζευγάρια, με τα όμορφα σπίτια και τα υπέροχα παιδιά. Μια προσεκτική ματιά, όμως, θα φανερώσει τις ρωγμές στην όμορφη εικόνα και αυτές δεν είναι άλλες, από τις απιστίες των συζύγων που προκαλούν την αμφισβήτηση της συζυγικής πίστης. Μια σύμβουλος γάμου μας διηγείται τις ιστορίες τριών γυναικών, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται τρία πορτραίτα των τύπων των απίστων αντρών και προτείνονται πέντε τρόποι αντιμετώπισης.

Ο βαριεστημένος σύζυγος που θέλει ανοιχτό γάμο

Μετά από 25 χρόνια κοινού βίου, η Κίμ ανακάλυψε ότι ο σύζυγος της Τρόι φαντασιωνόταν ότι είχε ερωτικές σχέσεις με άλλες γυναίκες. Η σύζυγος άρχισε να βασανίζεται από τις υποψίες και κάθε φορά που το τηλέφωνο του άντρα της χτυπούσε. Αποφάσισε να του μιλήσει για αυτό και ο Τρόι της πρότεινε, με περίσσιο θάρρος, να «ανοίξουν» τον γάμο τους, δηλαδή να βρει ο καθένας έναν άλλο ερωτικό παρτενέρ. Παρά τις πρώτες αντιρρήσεις της, η Κιμ δέχτηκε να κάνει έρωτα με ένα φίλο του άντρα της, μια εμπειρία που της άλλαξε την ζωή.

Η Κιμ δεν νοιώθει ένοχη για αυτήν την απιστία και δηλώνει ότι το έκανε για να σώσει τον γάμο τους. Δεν την νοιάζει πλέον, αν ο σύζυγός της έχει κάποιες περιπέτειες, όσο αυτές παραμένουν καθαρά σεξουαλικές. Η Κιμ έχει αποφασίσει να θυσιάσει την μονογαμία στο γάμο της, προκειμένου να υπάρχει εντιμότητα, διαφάνεια και ειλικρίνεια στη σχέση τους. Θα οδηγήσει αυτή η αλλαγή των κανόνων του γάμου σε μακροχρόνια ευτυχία; Ο χρόνος θα δείξει.

Ο φανερά άπιστος σύζυγος

Οταν η Λόρι γνώρισε τον Σαμ, αυτός ήταν,ήδη, παντρεμένος. Αποφάσισε να χωρίσει με την γυναίκα του και να την παντρευτεί. Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 15 χρόνια έχει τρία αγόρια και δίνουν την εικόνα μιας κλασσικής ευτυχισμένης οικογένειας. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: ο Σαμ απατάει την γυναίκα του συνεχώς. Ο τρόπος, με τον οποίο, αντιμετωπίζει η Λορι τις απιστίες του συζύγου της, θα εκπλήξει αρκετούς.

Η σύζυγος θέλει να διατηρήσει την εικόνα του τέλειου γάμου και αποφάσισε να αγνοεί τις περιπέτειες του συζύγου της. Ξέρει ότι, αυτού του είδους, η σχέση δεν είναι υγιής αλλά δεν θέλει να διαταράξει την ψυχική ισορροπία των παιδιών, υποβάλλοντας τα στην διαδικασία ενός διαζυγίου.

Ο διακριτικός άπιστος

Παρά το γεγονός ότι ο Κρίς την είχε απατήσει πριν το γάμο τους, η Μάϊρα αποφάσισε να τον παντρευτεί. Δυστυχώς για αυτήν, ο σύζυγος της την έχει απατήσει ξανά, χωρίς η ίδια να το ξέρει. Ο άντρας δηλώνει ότι νοιώθει ενοχή αλλά δεν μπορεί να συγκρατηθεί. Η Μάϊρα προσποιείται ότι εμπιστεύεται τον Κρις αλλά ελέγχει συνεχώς τα μηνύματα του, παρουσιάζεται απροειδοποίητα στην δουλειά του ή στα ραντεβού που έχει με τους φίλους του.

Η έλλειψη ειλικρίνειας μεταξύ τους έχει οδηγήσει το ζευγάρι σε αδιέξοδο. Ο Κρις βρίσκει όλη την κατάσταση ενοχλητική και η Μάϊρα νοιώθει ότι οδηγείται στην τρέλα. Αν δεν μιλησουν ανοιχτά, αυτός ο γάμος δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό.

Μέσα από αυτές τις ιστορίες, βγαίνει το συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι, με τους οποίους μπορεί μια σύζυγος να διαχειριστεί την απιστία. Ο πρώτος είναι να τερματίσει την σχέση της και να βρει έναν άντρα που να είναι πιστός. Ο δεύτερος είναι να αποδεχτεί το γεγονός ότι το έτερον ήμισυ την απατά και να θέσει τη ζήλια και το φόβο της στην άκρη, αλλιώς θα οδηγηθεί στην παραφροσύνη. Μένει σε καθεμία από τις συζύγους να καθορίσει τι έχει μεγαλύτερη αξία στην ζωή της: ο γάμος ή η αξιοπρέπεια της;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απιστία σύζυγος αντιμετώπιση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ