Αντιδράσεις που σοκάρουν: Βloggers μόδας πηγαίνουν για δουλειά σε εργοστάσια (κάτεργα) ρούχων [βίντεο] - iefimerida.gr

Αντιδράσεις που σοκάρουν: Βloggers μόδας πηγαίνουν για δουλειά σε εργοστάσια (κάτεργα) ρούχων [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συχνά ακούμε ότι οι περισσότερες μάρκες ρούχων χρησιμοποιούν «κάτεργα εργασίας» για την δημιουργία φτηνής και γρήγορης μόδας. Πόσο διαφορετικά θα σκεφτόμασταν όμως ως καταναλωτές αν είχαμε ζήσει εκεί;

Σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί ένα Νορβηγικό ριάλιτι που στέλνει υπερκαταναλωτικούς έφηβους να δουλέψουν στις γραμμές παραγωγής της Καμπότζης.

Το νέο ριάλιτι ντοκιμαντέρ «Sweatshop: Dead Cheap Fashion» ακολουθεί τρεις Νορβηγούς έφηβους που με τη χορηγία της εφημερίδας Aftenposten στέλνονται να εργαστούν σε μία γραμμή παραγωγής ρούχων της Καμπότζης.

Μέσα σε 5 επεισόδια, η σειρά δείχνει τις περιπέτειες της 17χρονης fashion blogger Ανικεν Γιόργκεσεν, της 19χρονης Φρίντα Οτενσεν και του 20χρονου Λούντβιγκ Χάμπρο, καθώς ζουν, τρώνε και δουλεύουν μαζί με τους εργάτες της γραμμής παραγωγής στην Καμπότζη.

Καθώς οι έφηβοι δουλεύουν, σοκάρονται από τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Λεπτομέρειες όπως το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι και το ότι δε μπορούν να αγοράσουν τα ίδια τα ρούχα που φτιάχνουν γιατί οι μισθοί τους μετά βίας καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες αναδεικνύονται από τις κάμερες παρουσιάζοντας την απάνθρωπη παραφροσύνη της βιομηχανίας, που πιέζει τους εργαζομένους σε μία προσπάθεια να μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές, και να αυξήσει τα κέρδη για τις μεγάλες εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ριάλιτι νορβηγία μόδα Βίντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ