Δεν αποκλείει μείωση στις συντάξεις του Δημοσίου ο Σαχινίδης - iefimerida.gr

Δεν αποκλείει μείωση στις συντάξεις του Δημοσίου ο Σαχινίδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειωθούν και οι συντάξεις που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε «πρόωρη» κάθε σχετική συζήτηση για μείωση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων στο 60% των αποδοχών τους, με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Το ερώτημα τέθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που επισήμαναν ότι υπάρχει «φημολογία» ότι θα μειωθεί το ποσοστό σύνταξης στο 60% των τακτικών αποδοχών, κάτι που έχει οδηγήσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους να υποβάλουν μαζικά αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Απαντώντας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι είναι «πρόωρη η ανακίνηση οποιασδήποτε συζήτησης γύρω από αυτό το ζήτημα», καθώς δεν έχουμε ακόμα την οριστική εικόνα για το ποια θα είναι η μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε για να εισάγουμε το ενιαίο μισθολόγιο».

«Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει σχετική προεργασία έτσι ώστε να υπάρχει μια απάντηση, γι' αυτό και θεωρώ ότι όλοι αυτοί οι οποίοι διακινούν αυτές τις φήμες κάνουν περισσότερη ζημιά στους εργαζόμενους, παρά τους βοηθούν να πάρουν τη σωστή απόφαση», σημείωσε ο κ. Σαχινίδης.

Όμως αμέσως παρακάτω, άφησε πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων λέγοντας ότι «όταν θα έρθει η ώρα και θα ανακοινωθεί το μισθολόγιο, όταν δηλαδή θα προσδιορισθούν όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μισθολογίου, τότε θα υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση ως προς το ζήτημα αυτό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ