Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας: Τι μας είπε ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας: Τι μας είπε ο Βαρουφάκης στο Λονδίνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο City μόνο άνευ αντικειμένου δεν ήταν. Η συνάντηση με τον Βρετανό ΥΠΟΙΚ Τζόρτζ Όσμπορν αλλά και οι συναντήσεις που είχε με 100 επενδυτές στο Λονδίνο έβγαλαν ειδήσεις και άφησαν μια αίσθηση πως η συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της δεν είναι μακριά.

Ο αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας Donald Kohn, ενημερώνοντας τα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου, τόνισε πως το ενδεχόμενο της συμφωνίας υπάρχει αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα.

Οπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Kohn τόνισε στη Βουλή των Αντιπροσώπων: «Εκτίμησή μου είναι ότι η Ελλάδα, τα μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εργαστούν από κοινού για μια συμφωνία. Ακούσαμε κάποιες δηλώσεις τις τελευταίες μία ή δύο ημέρες που υποδεικνύουν κάποια πρόοδο, κάποιες υποχωρήσεις», συμπλήρωσε, αναφερόμενος προφανώς στις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Επεσήμανε, πάντως, ότι σε τόσο έντονες καταστάσεις υπάρχει πάντα ο κίνδυνος «ατυχήματος» και διαβεβαίωσε τους Βρετανούς βουλευτές πως η έκθεση του βρετανικού χρηματοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι «πιθανώς πολύ μικρή».


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιάνης Βαρουφάκης Λονδίνο Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ