Χιονοστιβάδα αντιδράσεων για το τέλος ακινήτων - iefimerida.gr

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων για το τέλος ακινήτων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σημείο νευρικού κλονισμού βρίσκονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων από το νέο «χαράτσι» που επέβαλλε η κυβέρνηση με το ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ ακόμα δεν έχουν δοθεί επαρκείς διευκρινίσεις για μια σειρά ερωτήματα.

Το θέμα αυτό έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αφού η επιβάρυνση των πολιτών από το ειδικό τέλος στα ακίνητα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι αρχικά είχε υποσχεθεί, σύμφωνα πάντα με τις λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα προχτές η κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε και χτες ότι το ειδικό τέλος στα ακίνητα είναι «απολύτως δίκαιο» όπως το χαρακτήρισε, ενώ το παρομοίασε με ένα «μηδαμινό ασφάλιστο κινδύνου» που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να έχουν τα σπίτια τους καθώς, όπως τόνισε, ανέρχεται στο 2 τοις χιλίοις επί της αξίας των ακινήτων. Να σημειωθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει το τέλος ακίνητης περιουσίας για τα ξενοδοχεία, ενώ μετά τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών θα φορολογηθεί και η ακίνητη περιουσία της Εκκλησίας, με εξαίρεση τους ιερούς χώρους.

Πάντως νομικοί θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν προσφυγές κατά του ειδικού τέλους από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους καταναλωτές της ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, εκτίμησε χτες στον ΣΚΑΪ ότι θα υπάρξει «κύμα» μαζικών προσφυγών.

Επιπλέον, και οι εναλλακτικοί πάροχοι έστειλαν χτες επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών ζητώντας ουσιαστικά να μην υποχρεώνονται να κόβουν το ρεύμα σε όσους καταναλωτές δεν πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πάντως, η ΔΕΗ διαβεβαίωσε χτες, μέσω του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Αρθούρου Ζερβού, ότι θα εφαρμόσει το νόμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ