Χάνεται η εξεταστική - στον «αέρα» οι επί πτυχίω φοιτητές - iefimerida.gr

Χάνεται η εξεταστική - στον «αέρα» οι επί πτυχίω φοιτητές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχώς και αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών και των καθηγητών που ζητούν να ανοίξουν επιτέλους τα Πανεπιστήμια. Με ανακοινώσεις τους, μέλη ΔΕΠ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού αν και δηλώνουν ότι διαφωνούν με το νόμο της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου ζητούν να ανοίξουν σταματήσει η κατάληψη των Πανεπιστημίων.

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας εναντίον της συνεχιζόμενης κατάληψης στη σχολή τους, καθώς πλέον ο φόβος να χαθεί η εξεταστική περίοδος συνεχώς και μεγαλώνει και τα χρονικά περιθώρεια πλέον πιέζουν ασφυκτικά. Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει πως αν δεν πραγματοποιηθεί μάθημα για 13 εβδομάδες θα χαθεί το εξάμηνο.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι και οι φοιτητές - κυρίως οι επί πτυχίω- που «καίγονται» να ανοίξουν οι σχολές τους και κατηγορούν κομματικές φοιτητικές παρατάξεις, αλλά και καθηγητές για τη σημερινή κατάσταση. Έως τώρα πάντως παραμένουν υπό κατάληψη περίπου 300 πανεπιστημιακά τμήματα.

Στην άλλη πλευρά, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα πράγματα φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετικά, με τους καθηγητές να επιθυμούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να προτείνουν το κλείσιμο των σχολείων στις 4 και 5 Οκτωβρίου. Τα βασικά τους αιτήματα είναι οι περικοπές σε μισθούς, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν πριν ξεκινήσει ακόμα η σχολική χρονιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι που πραγματοποιούν στις 22 του μήνα 24ωρη απεργία ενώ την ίδια ημέρα τρίωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι καθηγητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ