«Δεν θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στους Δήμους» - iefimerida.gr

«Δεν θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία στους Δήμους»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να επεκτείνει άμεσα την εργασιακή εφεδρεία στους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις. Αυτή τη ρητή διαβεβαίωση έδωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ανάλογες διαβεβαιώσεις είχε δώσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος την Τετάρτη, τονίζοντας ότι η εργασιακή εφεδρεία θα εφαρμοστεί με συγκεκριμένα κριτήρια μόνο στους φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι στο στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κλπ) ή στους Δήμους. Πάντως, ο κ. Μόσιαλος είχε αναφέρει ότι η εργασιακή εφεδρεία μπορεί να εφαρμοστεί και στις δημοτικές επιχειρήσεις, πράγμα που απέρριψε ο κ. Καστανίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκύψει έπειτα από δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλου, που είχε πει ότι θα στα πλαίσια του προγράμματος εξυγίανσης των δήμων θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις στους υπερχρεωμένους Δήμους και το προσωπικό που θα αρνηθεί να δεχτεί τις προσφερόμενες θέσεις θα μπει σε εργασιακή εφεδρεία και από εκεί θα απολυθεί.

Φαίνεται πως το κύμα μαζικών παραιτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων έχει φοβίσει την κυβέρνηση, ενώ αλαλούμ επικρατεί και ως προς τον αριθμό των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπου θα εφαμοστεί η εφεδρεία. Αρχικά ανακοινώθηκαν 151 φορείς, αλλά χτες ο αριθμός των φορέων κατέβηκε στους 120, αφού πολλοί φορείς είχαν χρηματοδοτηθεί μία και μόνο φορά...Πάντως τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από τη Δευτέρα και μετά, με την επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα, όπου αναμένεται να ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη, από σήμερα ξεκινά και τυπικά να τρέχει το πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων με σχετική υπουργική απόφαση. Οι δήμοι από 1-1-2012 θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ώστε να μην επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα του κράτους. Και μάλιστα οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί πρέπει να είναι πραγματικοί και όχι πλασματικοί, όπως συχνά γίνονταν έως σήμερα, αφού οι δήμοι ενέγραφαν στα έσοδά τους και δάνεια που είχαν απλώς ζητήσει από Τράπεζες, αλλά που δεν είχαν εγκριθεί έως τότε ή δεν εγκρίθηκαν ποτέ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ