Κάθε χώρα έχει τις δικές τις διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις. Ωστόσο η αγάπη για τα γλυκά μας ενώνει διεθνώς.
Δείτε τα διαφορετικά επιδόρπια που τρώνε σε κάθε χώρα, μέσα σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεύσης.
1. Stroopwafel – Αμστερνταμ
Ζεστή καραμέλα ανάμεσα σε ψημένες πίτες
2. Pastel De Nata – Λισαβόνα
Πίτα γεμισμένη με κρέμα αυγού και πασπαλισμένη με κανέλα
3. Quindim – Βραζιλία
Ταρτάκια με καρύδα
4. Sachertorte – Βιέννη
Σοκολατένια πάστα σε στρώσεις με μαρμελάδα βερίκοκο
5. Churros – Μαδρίτη
Λεπτές λωρίδες ζύμης τηγανισμένες και βουτηγμένες σε ζεστή σοκολάτα
6. Rugelach – Ιερουσαλήμ
Γλυκιά ζύμη με στρώματα σοκολάτας και γέμιση από φρούτα ή ξηρούς καρπούς, πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη
7. Μπακλαβάς – Τουρκία
λεπτά φύλλα ζύμης γεμισμένα με φιστίκι και σιροπιασμένα
8. Galub Jamun – Ινδία
Μπάλες ζύμης που τηγανίζονται και καλύπτονται από σιρόπι αρωματισμένο με σαφράν
9. Basbousa – Αίγυπτος
Πίτα από σιμιγδάλι με σιρόπι και κρέμα
10. CaaKiri – Νιγηρία
Είδος ρυζόγαλου
11. Sopaipillas – Χιλή
Τηγανίτες με μέλι και ζάχαρη άχνη
12. Tangyuan – Κίνα
Μπάλες ρυζιού σε γλυκό σιρόπι τζίντζερ
13. Bibingka – Φιλιππίνες
Κέικ ρυζιού με καρύδα
14. Faloodeh – Περσία
Νούντλς με ανθόνερο και ζάχαρη
15. Che Dau Xanh – Βιετνάμ
Γλυκιά σούπα φασολιών
16. Ma’amoul – Συρία
Γεμιστά μπισκότα με ξηρούς καρπούς
17. Kueh Bangkit – Μαλαισία
Mπισκότα καρύδας
18. Γαλακτομπούρεκο – Ελλάδα
Σιροπιασμένο φύλλο κρούστας γεμισμένο με κρέμα
19. Syrniki – Ρωσία
Λουκουμάδες γεμιστοί με τυρί και ζάχαρη
20. Toto – Τζαμάικα
Κέικ καρύδας