Πετυχημένο σουφλέ σοκολάτας σε λιγότερο απο 25 λεπτά; Διαβάστε τη συνέχεια για να δείτε πως!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 12 τεμάχια είναι :
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
5 αυγά
1 τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετούμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει.
Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μπολ. Με μίξερ χειρός τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Λίγη λίγη, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα -αφού έχει κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα σκεύη ατομικά για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια).
Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Γεμίζουμε τα μπολάκια ώστε η στάθμη να είναι 2 εκατοστά κάτω απο το χείλος του πυρίμαχου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Μπορούμε να κρατήσουμε το σουφλέ άψητο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα και να το ψήσουμε πριν το σερβίρουμε στο τραπέζι μας ζεστό και λαχταριστό, αφού προηγουμένως το ξεπαγώσουμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Πηγή: www.sidages.gr