«Η Εκκλησία δεν έθεσε ποτέ θέμα απαλλαγής της απο το τέλος στα ακίνητα» - iefimerida.gr

«Η Εκκλησία δεν έθεσε ποτέ θέμα απαλλαγής της απο το τέλος στα ακίνητα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει αντίρρηση η Εκκλησία να καταβάλλει το έκτακτο ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

«Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται οι ναοί και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τόνισε: «Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ