Σε οριακό σημείο η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα - iefimerida.gr

Σε οριακό σημείο η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται καθημερινά στις συνοικίες της Αθήνας, σχηματίζοντας ολόκληρους λόφους πάνω στους ξέχειλους κάδους απορριμμάτων, καθώς συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η κατάληψη στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων από συμβασιούχους που διαμαρτύρονται για την απόλυσή τους λόγω λήξης των συμβάσεων.

Λόγω της κατάληψης στη Διεύθυνση Καθαριότητας - στην Ιερά Οδό- από τους συμβασιούχους, τα απορριματοφόρα δεν φεύγουν για να μαζέψουν τα σκουπίδια που αποτελούν πλέον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία λόγω και των συνεχιζόμενων υψηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα, τα σκουπίδια αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερα στους δρόμους της Αθήνας καθώς οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και εκδικάζονται οι προσφυγές όσων συμβασιούχων ζητούν να παραμείνουν στις εργασίες τους.

Πάντως, οι απολυμένοι συμβασιούχοι, σε μια κίνηση καλής θέλησης, επιτρέπουν στα απορριματοφόρα να βγουν από το αμαξοστάσιο προκειμένου να μαζέψουν τα σκουπίδια σε ευαίσθητα σημεία, δηλαδή σχολεία, νοσοκομεία και λαϊκές αγορές, καθώς επίσης και στο κέντρο της πόλης, από την οδό Μάρνη μέχρι το Μουσείο της Ακρόπολης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ