Φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα για να εμφανίσουν έσοδα - iefimerida.gr

Φορολογούν ανύπαρκτα εισοδήματα για να εμφανίσουν έσοδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα απίστευτη πρόκληση σε βάρος των πολιτών αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις το τριπλό εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο περιλαμβάνει την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα, το φόρο επιτηδεύματος και τα τέλη για αυτοκίνητα, πισίνες σκάφη κ.λπ.Αρκετοί φορολογούμενοι παραλαμβάνουν εκκαθαριστικά με λάθη καθώς η Εφορία περιλαμβάνει μέσα σε αυτά εισοδήματα τα οποία δεν έχει δικαίωμα να φορολογήσει και έτσι το τελικό ποσό είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα πρέπει τελικά να πληρωθεί.

Για το λόγο αυτό καλό θα είναι ο κάθε πολίτης να συγκρίνει το σημείωμα που παραλαμβάνει με την φορολογική δήλωση του 2010 για να ελέγξει αν το ποσό το οποίο του ζητούν είναι αυτό που πρέπει να πληρώσει.

Στην έκτακτη αυτή εισφορά δεν πρέπει να έχουν συνυπολογιστεί:

  • Μισθοί, συντάξεις ή πάγια αντιμισθία αναπήρων σε ποσοστό άνω του 80%.
  • Εφάπαξ παροχές ταμείων, εφάπαξ επιδόματα κ.λπ.
  • Αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.
  • Το επίδομα ανεργίας του 2010 έστω και αν για κάποιους μήνες είχατε εισόδημα (το 2010) και κατά το 2011 δεν έχετε πραγματικό εισόδημα.
  • Αυτοκίνητο πάνω από 1.929 κ.ε. ανω των 10 ετών.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ