Διχασμένη η Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία - iefimerida.gr

Διχασμένη η Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο γραμμές φαίνεται να εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση της εργασιακής εφεδρείας καθώς για μία ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης-και η γνωστή ομάδα των «φιλελεύθερων» – διαφοροποιούνται από την επίσημη θέση του κόμματος.

Σε παρέμβαση του μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης στη ΝΕΤ ο κ. Μητσοτάκης εμμέσως πλην σαφώς εκτίμησε ότι η πρόταση της ΝΔ για την εργασιακή εφεδρεία-που δεν προβλέπει απολύσεις- στερείται ρεαλισμού και ζήτησε να αναθεωρηθεί. Με κομψό τρόπο μάλιστα ζήτησε από τον κ. Σβασικός μισθόςαμαρά να το κάνει και να το αναπτύξει στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.

«Δεν έχει κατατεθεί ακόμα σε πολύ μεγάλη ανάλυση (Σ.Σ. η πρόταση της ΝΔ). Την πρόταση για εργασιακή εφεδρεία είναι κάτι το οποίο επεξεργάζονται οι τομεάρχες και ενδεχομένως ο πρόεδρος του κόμματος στη ΔΕΘ θα πει περισσότερα πράγματα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ σε ότι αφορά την προσωπική του άποψη απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση λέγοντας ότι « αυτό που έχει σημασία είναι ότι κοστολογημένα μπορούμε να αποδείξουμε ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί»

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Σαμάρας και οι συνεργάτες του έχουν δώσει σαφή γραμμή στους βουλευτές να ξεκαθαρίζουν ότι η πρόταση της ΝΔ είναι δεδομένη και ΔΕΝ προβλέπει απολύσεις σε καμία περίπτωση. Μάλιστα ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ξεκαθάρισε χθες ότι «η πρόταση της ΝΔ δεν προέβλεπε απόλυση στο τέλος» ενώ ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε ότι «η ΝΔ προτείνει ένα μεταβατικό στάδιο και ζητά την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού, χωρίς επιδόματα και υπερωρίες που δημιούργησαν το σημερινό πρόβλημα»

Πάντως, η νέα διαφοροποίηση Μητσοτάκη- αν και σε χαμηλότερους τόνους από άλλες φορές- έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Συγγρού οι οποίες δεν εκδηλώνονται μέχρι στιγμής για να μην προκληθεί εσωκομματικό θέμα ενόψει της ανόδου του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Όμως δεν αποκλείεται-και με δεδομένο ότι υπήρξε ήδη προειδοποίηση-από την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ