Η Standard & Poor's προειδοποιεί με υποβάθμιση Ελλάδα και Ισπανία αν βγουν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos - iefimerida.gr

Η Standard & Poor's προειδοποιεί με υποβάθμιση Ελλάδα και Ισπανία αν βγουν ΣΥΡΙΖΑ και Podemos

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's προχώρησε σε μία προειδοποίηση πρόκληση για την Ελλάδα και την Ισπανία, αφού ανέφερε πως μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεο ευρωπαϊκών χωρών, στις οποίες την εξουσία θα αναλάβουν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα.

Μιλώντας για μία ανησυχητική μεταστροφή του κλίματος ο οίκος αξιολόγησης τονίζει πως «Οι ευρωσκεπτικιστές υποστηρίζουν μία μεγάλη αλλαγή στη μακροοικονομική πολιτική», δήλωσε ο οίκος, προσθέτοντας ότι «μία απόφαση οποιασδήποτε κυβέρνησης να μην πληρώσει τα χρέη της ή να υποτιμήσει το νόμισμα θα αποτελούσε, χωρίς ερώτημα, μία νέα κατεύθυνση της πολιτικής».

Τα κόμματα που είναι δυνητικά τα πλέον «πιστωτικά αρνητικά» (credit negative) είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της Κυριακής, και το ισπανικό Podemos, το οποίο επίσης υποστηρίζει την αύξηση των δημοσίων δαπανών και την αναδιάρθρωση του χρέους, αναφέρει ο S&P.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υποβάθμιση ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ