Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες της Ευρωζώνης αν θέλει να μείνει στο ευρώ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες της Ευρωζώνης αν θέλει να μείνει στο ευρώ

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληραίνει την στάση του προς την Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, και στέλνει μήνυμα πως η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και τα συμφωνηθέντα, αν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογραμμίζει πώς όλοι οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα ισχυρίζονται πως θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ: « Αυτό σημαίνει ότι πώς πρέπει να τηρήσεις τους όρους και τις συμφωνίες. Κάθε χώρα , που χρειάζεται στήριξη για να χρηματοδοτήσει την οικονομία της και τις δημόσιες δαπάνες, πρέπει να τηρήσει αυτούς τους όρους».

Πρόσθεσε επίσης, πως ο σεβασμός στους κανόνες δεν μπορεί να σημαίνει πως μια χώρα μπορέι απλώς να ζητά δάνεια χωρίς να υλοποιεί καμία προϋπόθεση. Τέλος, στέλνει το μήνυμα πως οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές θα χρειαστεί περαιτέρω στηριξη από τις χώρες της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 Ευρωζώνη κανόνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ