Πώς αντέδρασε η αγορά ομολόγων στις ανακοινώσεις Ντράγκι - iefimerida.gr

Πώς αντέδρασε η αγορά ομολόγων στις ανακοινώσεις Ντράγκι

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στα... κόκκινα βάφτηκαν τα ταμπλό των αναλυτών, μετά από τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους, αφού ειδικά τα ομόλογα του Νότου είδαν τα επιτόκια τους να υποχωρούν τάχιστα, επιβεβαιώνοντας όσους κάνουν λόγο για το πρώτο βήμα στην αμοιβαιοποίηση του Χρέους στην Ευρωζώνη.

Ακόμα και η Ελλάδα, για την οποία ισχύουν προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, είδε τα ομόλογα της να απαλλάσσονται από ένα σημαντικό βάρος. Το 10ετές λίγο πριν από τις ανακοινώσεις του Μ. Ντράγκι βρισκόταν στο 9,5%, για να βρεθεί μετά από τις δηλώσεις στη Φρανφκούρτη ως τα επίπεδα του 8,889%.

Στο 5ετές η διακύμανση ήταν από το 10,246% στο 9,691%, ενώ στο 3ετές που είχε φτάσει στο απίστευτο 15,796% στις 7 Ιανουαρίου, η απόδοση έπεσε από το 10,972% στο 10,074%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ