Ανθρακες ο θησαυρός: Η γαλλική TOTAL δεν βρήκε τίποτα για εξόρυξη σε δύο οικόπεδα της ΑΟΖ Κύπρου - iefimerida.gr

Ανθρακες ο θησαυρός: Η γαλλική TOTAL δεν βρήκε τίποτα για εξόρυξη σε δύο οικόπεδα της ΑΟΖ Κύπρου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια λιτή ανακοίνωση, η γαλλική εταιρεία TOTAL δηλώνει ότι δεν βρήκε τίποτε για εξόρυξη στα τεμάχια 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Προσθέτει ότι έχει αρχίσει συζητήσεις με τις κυπριακές αρχές για πιθανό πρόγραμμα επιπλέον εξερευνήσεων στην περιοχή, ωστόσο δεν αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με αποχώρησή της από την Κύπρο.

«Μετά την ολοκλήρωση της γεωλογικής, γεωχημικής και γεωφυσικής έρευνας εξερεύνησης των τεμαχίων 10 και 11 στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν βρήκαμε «οτιδήποτε για εξόρυξη» δήλωσε η εταιρεία. χωρίς να δίδει οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες και χωρίς να αναφέρει αποχώρησή της από την Κυπριακή ΑΟΖ.

ΤΟ πρωί της Τετάρτης, ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, είχε δηλώσει ότι η εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για «απογοήτευση και σοβαρό προβληματισμό» λόγω της μη εξεύρεσης, γεωτρήσιμων γεωλογικών δομών στα οικόπεδα 10 και 11 από την γαλλική εταιρεία. Ωστόσο προσθέτει ότι αυτή η εξέλιξη «δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται ως το τέλος των προσπαθειών για έρευνα και αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυπριακή ΑΟΖ γαλλική TOTAL γεωτρήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ