Η Δούρου θέτει σε επαναλειτουργία τα δημόσια ΚΤΕΟ - iefimerida.gr

Η Δούρου θέτει σε επαναλειτουργία τα δημόσια ΚΤΕΟ

Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αρχή για την επαναλειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Αττική κάνει από αύριο Πέμπτη η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, θέτοντας σε επαναλειτουργία το ΚΤΕΟ Χολαργού.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου πρόκειται να επισκεφθούν το ΚΤΕΟ Χολαργού επί της Λ. Μεσογείων, το οποίο με δαπάνη της Περιφέρειας επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία που έγινε μετά την αναβάθμιση του μηχανολογικού και μηχανογραφικού του εξοπλισμού.

Σε ανακοίνωσή της περιφέρειας, αναφέρεται ότι το ΚΤΕΟ Χολαργού επαναλειτουργεί μετά από «δύο χρόνια αναίτιας και επιζήμιας για τα έσοδα του Δημοσίου, αναστολής των βασικών λειτουργιών του».

Σημειώνεται δε ότι στόχος της Ρένας Δούρου και προγραμματική της δέσμευση είναι η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (Ελληνικού, Μάνδρας, Μεγάρων και Αναβύσσου. «τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες λόγω του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών τους» ενώ συν τοις άλλοις «συνιστούν σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι θα διεκδικήσει να εντάξει στην υπηρεσία της κοινωνικής της πολιτικής, τα σημαντικά έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων. Παράλληλα, διεκδικεί σχετική νομοθετική ρύθμιση «προκειμένου οι Περιφέρειες, που εκ του ρόλου τους βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, να καθορίζουν το τιμολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσια ΚΤΕΟ προς τους πολίτες».

Το ΚΤΕΟ Χολαργού, πιστοποιημένο κατά ISO 9001, θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες του στους πολίτες από τις 2 Φεβρουαρίου 2015, μετά από την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά τεχνικού ελέγχου οχημάτων απελευθερώθηκε πριν από 13 χρόνια, όταν η κυβέρνηση Σημίτη με τον νόμο Βερελή, πέρασε την δυνατότητα αυτή στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Σήμερα, λειτουργούν 167 ιδιωτικά ΚΤΕΟ και μόλις 17 δημόσια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ