WSJ: Η ΕΚΤ εξετάζει πρόταση να αγοράζει ομόλογα 50 δισ. ευρώ το μήνα επί ένα χρόνο - iefimerida.gr

WSJ: Η ΕΚΤ εξετάζει πρόταση να αγοράζει ομόλογα 50 δισ. ευρώ το μήνα επί ένα χρόνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρόταση να αγοράζει ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης ύψους 50 δις ευρώ το μήνα, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η πρόταση περιλαμβάνει και χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον ενός χρόνου. Αξιωματούχος της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη υποστηρίζει ότι οι αγορές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Μάρτιο. Οπότε 50 δις ευρώ το μήνα επί 22 μήνες μας κάνουν 1.1. τρις ευρώ του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, περίπου διπλάσιο από τα 500 δις που έχουν συζητηθεί παρασκηνιακά.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ συναντήθηκαν την Τρίτη, προκειμένου να αποφασίσουν επί της πρότασης αυτής, η οποία θα αποτελέσει την βάση της σύσκεψης του 25μελούς κυβερνητικού συμβουλίου που θα συνέλθει την Πέμπτη. Εκεί, τα τελικά νούμερα και οι λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε πάντως να προβεί σε σχολιασμό των πληροφοριών αυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ