Θεοδωράκης: Θα είμαστε η τρίτη δύναμη -Ιδανικό να υπάρξει ευρεία πολιτική συμμαχία - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Θα είμαστε η τρίτη δύναμη -Ιδανικό να υπάρξει ευρεία πολιτική συμμαχία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνει ο νικητής των εκλογών, την επομένη κιόλας ημέρα είναι να καλέσει όλα τα κόμματα που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό έτσι ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Αυτό τόνισε την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσει την παράταση του ελληνικού προγράμματος καθώς η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της δόσης των 7,2 δις και στη συνεχεία η διευθέτηση του χρέους, το οποίο όπως είπε εμποδίζει την ανάπτυξη.

Επανέλαβε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας είναι αταλάντευτη και το ιδανικό θα ήταν η συγκρότηση ευρείας πολιτικής συμμαχίας η οποία και θα αναλάβει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Ο κ Θεοδωράκης ανέφερε ότι όλα δείχνουν πως το Ποτάμι θα είναι τρίτη δύναμη τονίζοντας ότι αν είναι τρίτη δύναμη ο «Κορυδαλλός» τότε αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στη δημοκρατία.

Άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας ως ευχολόγιο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πως περιλαμβάνει ανέξοδες υποσχέσεις τις οποίες είχε κάνει τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου παλαιοτέρα όσο και ο Αντώνης Σαμαράς από το Ζάππειο. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να έχουν θέση στη νέα κυβέρνηση άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται την Ευρώπη, τονίζοντας ότι υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συστηματικά στέλνουν αντιφατικά μηνύματα.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό είπε ότι θα πρέπει να αυξηθεί, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την ανάκαμψη της οικονομίας προκείμενου να υπάρχει κοινωνική πολιτική χωρίς να πυροβολούμε τα ποδιά μας. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου ο Σταύρος Θεοδωράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το Ποτάμι σε συζητήσεις με τους παλιούς μηχανισμούς για τη διάσωση παλαιών κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης το Ποτάμι ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ