Απάντηση Βαρουφάκη: Υπήρξε διαστρέβλωση – Η ΝΔ παίζει με τη Δημοκρατία - iefimerida.gr

Απάντηση Βαρουφάκη: Υπήρξε διαστρέβλωση – Η ΝΔ παίζει με τη Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πόλεμος» ξέσπασε χθες ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη σε γαλλική εφημερίδα αναφορικά με το χρέος και την πολιτική του κόμματός του στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παίζει με τη δημοκρατία με αφορμή τη διαστρέβλωση, όπως ισχυρίζεται, όσων είπε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι αυτό που δήλωσε ήταν «ότι πρέπει να σταματήσει ο θανάσιμος εναγκαλισμός της Ελλάδας με το χρέος, μεταξύ των πτωχευμένων τραπεζών και των πτωχευμένων καταναλωτών. Η διαστρέβλωση ήταν τέτοια που ο διάλογος χάνεται». Και συμπλήρωσε: «Η ΝΔ δεν έχει καμία έφεση στα θέματα δημοκρατίας, παίζει με τη δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή του ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον πως προτιμά τον θάνατο της Ελλάδας αντί μιας συμφωνίας με τους δανειστές, επικαλούμενος συνέντευξή του σε γαλλική εφημερίδα.

«Δεν έχει σημασία βραχυπρόθεσμα αν θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ελληνικά ομόλογα γιατί η Ελλάδα δεν εκδίδει ομόλογα. Θα αρχίσουμε να εκδίδουμε ομόλογα όταν το ελληνικό χρέος ξαναγίνει βιώσιμο. Μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση με τέτοιο τρόπο, ώστε να καταστήσει βιώσιμη την ελληνική οικονομία. Η ερχόμενη Κυριακή είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς θα ξεκινήσει μια διαδικασία επίλυσης της κρίσης ώστε η Ελλάδα να μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτό που θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ