Ο Σαμαράς επικοινώνησε με Ντράγκι για τον ELA - Ζήτησε σοβαρότητα από όλους - iefimerida.gr

Ο Σαμαράς επικοινώνησε με Ντράγκι για τον ELA - Ζήτησε σοβαρότητα από όλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την διήμερη συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο και την Πέμπτη όπου θα ληφθούν αποφάσεις για το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης.

Οπως αποκάλυψε ο ίδιος είχε τηλεφωνικές επαφές με τον ίδιο τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και με άλλους ηγέτες στο εξωτερικό. Ο Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του από την περιοδεία του στο Παλαιό Φάληρο και την Γλυφάδα, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών, επεσήμανε ότι κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, δηλαδή του Έκτακτου Μηχανισμού Παροχής Ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

«Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος και βεβαίως της Ελληνικής οικονομίας είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε πως οι πολίτες «όπως με εμπιστεύτηκαν σε αυτά τα 2,5 χρόνια τα δύσκολα, θέλω να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα αλλά και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την Πατρίδα, με σιγουριά και χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές, που αυτή την στιγμή μόνο κακό κάνουν στην οικονομία και στις αγορές».

Ζήτησε δε ενόψει της πολύ σημαντικής αυτής συνεδρίασης, «να υπάρχει σε αυτό τον τόπο σοβαρότητα απ’ όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντώνης Σαμαράς ΕΚΤ ELA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ