Καρατζαφέρης: «Πρωτοσέλιδο ξανά ο Καραμανλής» - iefimerida.gr

Καρατζαφέρης: «Πρωτοσέλιδο ξανά ο Καραμανλής»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πολύ σύντομα ο ΛΑΟΣ θα είναι μέσα στα πράγματα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ό,τι είχε να δώσει το έδωσε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. «Ο Καραμανλής έχει κάνει τεράστια πολιτικά λάθη, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει δόλο. Θα είναι σίγουρα ξανά πρωτοσέλιδο. Ο Καραμανλής δεν είναι για πέταμα. Ηλικιακά είναι μικρότερος από τον Κώστα Σημίτη, που θα μπορούσε να έχει κάποιον ρόλο», ανέφερε. Άσκησε, παράλληλα, κριτική στην στάση που τηρεί η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας το «Ζάππειο ΙΙ» αντιγραφή του προγράμματος του ΛΑΟΣ.

Εμφανίστηκε θετικός στην στήριξη μιας ευρείας κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, ακόμη και αν δεν συμμετέχει ο ίδιος σε αυτή, ενώ εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση στην Αριστερά. «Χρειάζεται συμπαράταξη για να βγει η χώρα από την κρίση. Θα στηρίξω μια κυβέρνηση, έστω και αν προέρχεται από τα δύο κόμματα που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο σημείο που βρίσκεται», τόνισε, επισημαίνοντας πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κοιτούν την καρέκλα και όχι τη χώρα». Πάντως, καταλόγισε ανικανότητα και στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Αντώνη Σαμαρά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο, από αναπάντεχα και απρόβλεπτα γεγονότα, και όπως είπε μπορεί να υπάρχει και «κομπρεμί» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς από τη Voria.gr αν μετάνιωσε που ο ΛΑΟΣ υπερψήφισε το πρώρο μνημόνιο, ο κ.Καρατζαφέρης απάντησε ότι εκείνη τη στιγμή το πατριωτικό καθήκον επέβαλε ψήφο για τη συνέχιση της δανειοδότησης και τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ακολούθησε δεν εφάρμοσε την ουσία του μνημονίου. Ως εκ τούτου, συνέχισε, ο ΛΑΟΣ επέλεξε να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, σε αντίθεση με τη ΝΔ που, στον εφαρμοστικό νόμο, ψήφισε τον πυρήνα των νέων σκληρών μέτρων.

«Εφεδρεία της Αριστεράς» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του. «Η Αριστερά έχει καταντήσει σήμερα να μην είναι λύση και έχει γίνει πλέον μια επανάσταση χωρίς αιτία. Εκτός από το "αντί" πρέπει να διατυπώνονται και προτάσεις. Η μόνη πρόταση που έκανε η Αριστερά είναι η πρόσληψη 100.000 εργαζομένων στο Δημόσιο», ανέφερε. Δήλωσε ακόμη πως πρέπει να «αποκομμουνιστικοποιηθεί» η Ελλάδα και πως μέχρι σήμερα υπήρχε κομμουνιστικοποίηση της χώρας και κυριαρχούσαν οι συντεχνίες.

Εξέφρασε ακόμη τον φόβο του για πιθανή εμπλοκή της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη της Τουρκίας με το Ισραήλ, λόγω Κύπρου. «Υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ. Φοβάμαι ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα πολεμικής σύρραξης στην περιοχή μας και με δική μας εμπλοκή. Υπήρχε από παλιά η διαμάχη της Ελλάδας και της Κύπρου με την Τουρκία, ωστόσο εμείς κάναμε πάντα τα καλά παιδιά. Το Ισραήλ δεν τηρεί τέτοια στάση», ανέφερε.

Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία στον δημόσιο τομέα ανέφερε πως «για το ΠΑΣΟΚ είναι ο προθάλαμος της ανεργίας, ενώ για τη ΝΔ είναι 9 χρόνια να κάθεσαι και να πληρώνεσαι. Πρέπει να επαναφέρουμε την εργατικότητα, την πειθαρχεία και την παραγωγικότητα στο Δημόσιο και θα πρέπει να κάνουμε τους δημοσίους υπαλλήλους κρατικούς και να τους αξιοποιήσουμε όπου χρειάζονται».

Επιπλέον, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με τα λουκέτα και την ανεργία, εκτιμώντας πως η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. «Μετά το κώμα υπάρχει ο θάνατος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει», παρατήρησε, ενώ είπε ότι οι δηλώσεις αξιωματούχων περί χρεοκοπίας, οι οποίες στη συνέχεια αναιρούνται, του θυμίζουν τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας με τον καλό και τον κακό αξιωματικό.

Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα τόνισε πως υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα, προσθέτοντας ότι οι συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων έπρεπε να επιβληθούν από το κράτος. «Με τη συγχώνευση Alpha Bank - Eurobank και τη συμμετοχή του Κατάρ περνάει ο έλεγχος στα ξένα κεφάλαια, τα οποία θα κάνουν στο εξής το παιχνίδι των χρηματοδοτήσεων», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε πως «έχουμε φτάσει στο σημείο οι αλβανικές τράπεζες να μη δέχονται τις εγγυητικές επιστολές μεγάλων ελληνικών τραπεζών».

Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει έντονος κίνδυνος δημιουργίας ισλαμικού κόμματος στην Ελλάδα, εκτιμώντας πως οι μουσουλμάνοι ψηφοφόροι μπορεί να φτάσουν το 3%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ