Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Στουρνάρα: Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά υπό έλεγχο - iefimerida.gr

Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με Στουρνάρα: Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά υπό έλεγχο

Φωτογραφία: (EUROKINISSI /ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνάντηση που είχε με το διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Θεοδωράκης τόνισε: «Το συμπέρασμά μου είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες και τις καταθέσεις των Ελλήνων, όσο βέβαια και οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους και συνεργάζονται με τους Ευρωπαίους για την επίλυση των προβλημάτων. Το Ποτάμι, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, αυτό ακριβώς θέλει να εξασφαλίσει και σε αυτές τις εκλογές: Ότι η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης και στηρίζεται από την Ευρώπη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον φόβο που προκαλούν οι δηλώσεις στελεχών του Συριζα για την οικονομία, ο ιδρυτής του Ποταμιού επισήμανε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, γιατί έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο που είναι η ευρωπαϊκή του πορεία :«Ππιστεύω ότι με ένα δυνατό Ποτάμι αυτή η πορεία θα τονωθεί ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν βέβαια παραφωνίες, αριστερά και δεξιά, ακούγονται άνθρωποι που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Νομίζω ότι αυτά είναι λόγια επικίνδυνα, είναι επιπόλαια, δεν έχουν σχέση με την πραγματική θέληση του Έλληνα. Όπως ίσως ξέρετε, αύριο έχουμε μια αναλυτική συνέντευξη τύπου κι εμείς θα παρουσιάσουμε το πλαίσιο που πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσει να κινείται η χώρα μας. Με συγκεκριμένες προτάσεις και για τις εκκρεμότητες που έχουμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Τέλος, ο κ. Θεοδωρακής υπογραμμίζει :« Είτε έχουμε κυβέρνηση την Δευτέρα, είτε δεν έχουμε, το σίγουρο είναι ότι οι Ελληνες έχουμε την θέληση να είμαστε μέλος της ευρωζώνης και μέρος της Ευρώπης. Αρα νομίζω ότι αυτό κανένας δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ