Ένας αστροναύτης μιλά στους Αθηναίους για τη ζωή του στο διάστημα - iefimerida.gr

Ένας αστροναύτης μιλά στους Αθηναίους για τη ζωή του στο διάστημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αστροναύτης της NASA Dr. James Newman θα μοιραστεί με το αθηναϊκό κοινό τις εμπειρίες του από την συμμετοχή του σε αποστολές στο διάστημα, όπου παρέμεινε συνολικά 43 ημέρες, αλλά και από τους έξι διαστημικούς περιπάτους του συνολικής διάρκειας 43 ωρών και 13 λεπτών.

Ο Dr Newman συμμετείχε ως «ειδικός αποστολής» σε τέσσερις αποστολές των διαστημικών λεωφορείων STS-51 με το Discovery (1993), STS-69 με το Endeavour (1995), STS-88 με το Endeavour (1998) και STS-109 με το Columbia (2002) .

Η εκδήλωση που θα γίνει στο Aμφιθέατρο και στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου φέρει τον τίτλο «Αναμνήσεις ενός Αστροναύτη: Στοχασμοί για τις Επανδρωμένες Πτήσεις στο Διάστημα».

Παράλληλα, ο αστροναύτης θα τελέσει τα εγκαίνια της «Αστροφιλοτελικής Συλλογής (Δωρεά Κλέωνος και Αθανασίας Διονυσάτου) 1957 – 2007: Μισός αιώνας αστροφιλοτελικής ιστορίας», με σπάνια γραμματόσημα από όλο τον κόσμο, που θα στεγάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 στις 19.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με Δελτία προτεραιότητας (θα διανέμονται μόνο την ημέρα της εκδήλωσης, από τις 18:30, στην είσοδο του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ