Επιδεινώνεται η πολιτική κρίση στο Βέλγιο - iefimerida.gr

Επιδεινώνεται η πολιτική κρίση στο Βέλγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στο Βέλγιο, καθώς ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ ανακοίνωσε αιφνιδίως την αποχώρησή του, μετά το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαν οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Εντός της ημέρας αναμένεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες ο βασιλιάς Αλβέρτος ΙΙ, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Γαλλία, για να αντιμετωπίσει τη νέα τροπή που πήρε η πολιτική κατάσταση στη χώρα του, εξαιτίας των διαφωνιών μεταξύ των φλαμανδόφωνων και των γαλλόφωνων κομμάτων για το μέλλον του βασιλείου.

Συνολικά 458 ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 13ης Ιουνίου 2010, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής Έλιο ντι Ρούπο, αναμένεται να συνεδριάσει το απόγευμα με τα οκτώ γαλλόφωνα και φλαμανδόφωνα κόμματα που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης από τα μέσα Αυγούστου. Ο Ντι Ρούπο απηύθυνε έκκληση για «μια ύστατη επίδειξη υπευθυνότητας από όλα τα κόμματα που βρίσκονται γύρω από το τραπέζι», καθώς «πρόκειται για το μέλλον της χώρας».

Πάντως, ο βελγικός Τύπος παρουσιάζεται απαισιόδοξος όσον αφορά στις πιθανότητες επιτυχίας αυτής της τελευταίας ευκαιρίας που δίδεται στα κόμματα για να καταλήξουν σε συμφωνία, σημειώνοντας ότι ο Ντι Ρούπο μπορεί να ζητήσει από το βασιλιά να αναθέσει σε άλλον την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Η κρίση αυτή έχει βυθίσει το Βέλγιο σε μεγάλη αβεβαιότητα, εν μέσω και της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ