Παπανδρέου: Ο Καραμανλής μου άφησε έλλειμμα όσο 10 ΕΝΦΙΑ - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Ο Καραμανλής μου άφησε έλλειμμα όσο 10 ΕΝΦΙΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή μίλησε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και για το δραματικό βράδυ στις Κάννες, οπότε και έθεσε το θέμα του δημοψηφίσματος. Επιπροσθέτως, επέμεινε πως χρήματα υπάρχουν στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο Μεγα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός ανάφερε πως εκείνος βρέθηκε μπροστά σε ένα τετελεσμένο γεγονός και ουσιαστικά υπέγραψε ένα μνημόνιο που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Μας άφησε έλλειμμα όσο 10 ΕΝΦΙΑ. Ξοδεύαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε», για να συμπληρώσει: « Η κυβέρνησή του (σ.σ.: του Καραμανλή) έκανε στατιστική απάτη. Και αυτή την αναξιοπιστία την πληρώνουμε και σήμερα. Το μνημόνιο το έκανε ο κ. Καραμανλής, εγώ απλώς το υπέγραψα. Δεν βρίσκαμε δυνατότητα δανεισμού και επιπλέον η Ευρώπη δεν μας πίστευε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε του γνωστού «λεφτά υπάρχουν», φέρνοντας παράδειγμα τα οφέλη για τον κρατικό προϋπολογισμό από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης («είναι όσο ένας ΕΝΦΙΑ», είπε).

Όσο για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει στις Κάννες, είπε πως η κ. Μέρκελ το είχε αποδεχθεί, αλλά αυτός που είχε αντίθετη άποψη ήταν ο Νικολά Σαρκοζί και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε έβαλε ένα δίλημμα (ναι ή όχι στο ευρώ) που δεν υπήρχε στην πραγματικότητα και παρέσυρε και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. «Είχα να αντιμετωπίσω μια συντηρητική Ευρώπη και αρκετοί σε αυτήν δεν ήθελαν να μπλέξουν με δημοψηφίσματα. Θα ήταν δικαίωμα του ελληνικού λαού να πει ''όχι'' στο μνημόνιο. Τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει πολλά. Εγκαλούμαι για πάρα πολλά. Σχεδόν για όλα τα στραβά όλοι λένε πως φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου, τη στιγμή που εγώ συγκρούστηκα με κατεστημένα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ