Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Στις Βρυξέλλες πηγαίνεις καλύτερα με αεροπλάνο παρά με τρενάκι - iefimerida.gr

Βενιζέλος για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Στις Βρυξέλλες πηγαίνεις καλύτερα με αεροπλάνο παρά με τρενάκι

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με έμπνευση από το προεκλογικό σποτ των Ανεξάρτητων Ελλήνων και το πιο πρόσφατο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσε ούτε το Ποτάμι.

Σχολιάζοντας τη σχέση των δύο κομμάτων και παραπέμποντας στα δύο σποτ- των ΑΝΕΛ με τον μικρό Αλέξη και το τρενάκι που εκτροχιάζεται και του ΠΑΣΟΚ με το αεροπλάνο- ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη: «Κάποια στιγμή είχε φανταστεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο ότι θα κάνουν τη δική τους κυβέρνηση και θα διαπραγματευθούν οι δυο τους την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή. Προφανώς θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες με το τρενάκι. Αλλά είναι καλύτερα να πηγαίνεις με το αεροπλάνο γι' αυτό πρέπει να δουν το σποτ του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας για το Ποτάμι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε την πορεία της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «μπήκε στην κυβέρνηση, βγήκε, έφυγε, γύρισε, εξαφανίστηκε», ενώ χαρακτήρισε το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ως «κοινοπρακτικό σχήμα» και σημείωσε ότι «όλα τα ποτάμια χύνονται στη θάλασσα της εθνικής ευθύνης».

Για τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου και που τους αποκαλεί "συντρόφους" ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Το βασικό είναι να είσαι κύριος. Το θέμα δεν είναι να είσαι σύντροφος, το θέμα είναι να φέρεσαι ως κύριος. Και ο ελληνικός λαός, η κοινή γνώμη, ξέρει ποιοι φέρονται ως κύριοι και ποιοι δεν φέρονται ως κύριοι, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην παράταξη και απέναντι στην ατομική διαδρομή και την ευθύνη του καθενός».

Αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να μοιάσουν σε εκείνον και στο ΠΑΣΟΚ του 1981. Για όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως αναζητούν τον «χαμένο παράδεισο», αλλά τους περιμένει δυσάρεστη έκπληξη και δεν θα βρουν αυτόν τον «χαμένο παράδεισο», καθώς την κόλαση και τον παράδεισό τους χωρίζει μόνο μια πόρτα. Αντίθετα, δεν έκανε καμιά νύξη για το κόμματου Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν ασχολείται με εσωστρεφή ζητήματα.

Σε ερώτηση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που μέχρι τώρα έχει δηλώσει ότι είναι «πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους», ότι «είναι Ποτάμι» κι ότι «ψηφίζει ΔΗΜΑΡ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εγώ με χαρά είδα σήμερα τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να διαβάζει σήμερα, στη συγκέντρωση μας, ένα πάρα πολύ θερμό- και προσωπικά και πολιτικά- χαιρετισμό του Γιάννη Μπουτάρη. Επειδή ο Γιάννης είναι φίλος μου, είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, ένας υπέροχος δήμαρχος κι ένας ενεργός πολίτης, ξέρει πολύ αλά ότι έχει μία ψήφο. Απαγορεύεται, δηλαδή, η διπλοψηφία. Αρα, φαντάζομαι, ότι ισχύει η δήλωση η σημερινή. Αλλά εμείς, ξέρετε, θέλουμε το ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν. Στο παραβάν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ να έχει τα εχέγγυα προκειμένου να είναι εγγυητής της σταθερότητας αλλά «δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν θέλει σώνει και καλά να είναι κυβερνητική ουρά». Ακόμη, χαρακτήρισε επικίνδυνες και αδιέξοδες την πολιτική «εκφοβισμού» της ΝΔ, ότι η χώρα θα καταστραφεί, και την πολιτική «κουτοπόνηρου εφησυχασμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όλα θα πάνε καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να παίξει ρόλο. Θεμιτό. Ετσι γίνεται στις δημοκρατίες, αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Αλλά όταν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση», δήλωσε υπογραμμίζοντας ότι με τη συμπεριφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει συστηματικά και μακροπρόθεσμα τις προϋποθέσεις να δημιουργηθεί ένα μέτωπο εθνικής ευθύνης και συναίνεσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ