Το μουστάκι, το ποδόσφαιρο και το τζιπ -Οταν οι προτάσεις των επικοινωνιολόγων «καίνε» τους πολιτικούς - iefimerida.gr

Το μουστάκι, το ποδόσφαιρο και το τζιπ -Οταν οι προτάσεις των επικοινωνιολόγων «καίνε» τους πολιτικούς

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο δρόμο προς την κάλπη, οι επικοινωνιολόγοι είναι ίσως ο πιο στενός συνεργάτης των πολιτικών. Μόνο που αυτή η σχέση δεν είναι πάντα αρμονική και οι ιδέες των πρώτων συχνά «καίνε» τους δεύτερους.

Πριν από μία εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν αποκαλύφθηκε ότι «έκλεψε» το σύνθημα του Κώστα Σημίτη από το 2000, «Το μέλλον ξεκίνησε». Την ίδια στιγμή, η ΝΔ τερμάτιζε τη σχέση της με το σκηνοθέτη των ομιλιών του Αντώνη Σαμαρά γιατί... εξαφάνιζε τους ψηφοφόρους. Με αυτή την αφορμή, η «Καθημερινή» θυμήθηκε μερικές περιπτώσεις από το παρελθόν στις οποίες η συνεργασία επικοινωνιολόγων και πολιτικών δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τον Αύγουστο του 1996 έφτασε στην Ελλάδα ο Γιόζεφ Γκλικ, διάσημος καθηγητής ψυχολογίας που θα άλλαζε το προφίλ του Μιλτιάδη Εβερτ στο δρόμο προς την κάλπη. Ομως, είχε έρθει μετά από πρόσκληση του Τζαννή Τζαννετάκη, χωρίς να δει ποτέ τον Εβερτ. Μετά από τη συνάντηση μαζί του, έβγαλε εισιτήριο επιστροφής και έδωσε σειρά από συνεντεύξεις με διόλου κολακευτικό περιεχόμενο για τον τότε πρόεδρο της ΝΔ.

Στην εποχή της ΔΗΑΝΑ, ο Κωστής Στεφανόπουλος ρώτησε τα στελέχη του τι έπρεπε να κάνει για να τονώσει το κόμμα. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, νεαρός φέρελπις επικοινωνιολόγος τότε, του πρότεινε «Να ξυρίσετε το μουστάκι σας». Ο ίδιος, χρόνια αργότερα, είχε συμβουλεύσει τον Κώστα Καραμανλή να γοητεύσει τις κάμερες παίζοντας μπροστά τους ποδόσφαιρο. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα την αξέχαστη τούμπα.

Το 2009 στη Ρηγίλλης, πριν από τις ευρωεκλογές, τα γαλάζια στελέχη ενθουσιάστηκαν με το σποτ που τους παρουσίασε ο διαφημιστής, βρίσκοντας τα πουλάκια στο βίντεο χαριτωμένα και τους διαλόγους πιασάρικους. Δεν έγινε το ίδιο με τους τηλεθεατές.

Από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ήταν και η περίπτωση του Γιάννη Τζαννετάκου, όταν διεκδικούσε την υπερνομαρχία. «Βρε παιδιά είστε σίγουροι;», είπε όταν του έδειξαν σποτ με τον εαυτό του ως θηριώδες τζιπ να ετοιμάζεται να τσαλαπατήσει το cinquecento της Φώφης Γεννηματά. «Δεν ξέρω καν να οδηγώ», τους είπε μήπως τους πείσει, αλλά κανείς δεν τον άκουσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ