Ο Τσίπρας δηλώνει «έτοιμος για όλα» και υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση - iefimerida.gr

Ο Τσίπρας δηλώνει «έτοιμος για όλα» και υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από την διαπραγμάτευση

 Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυκας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε επίσης «εντός και εκτός Ελλάδος» ότι - ανεξάρτητα από την μεγάλη μάχη διαπραγμάτευσης - το πρόγραμμα του κόμματος, όπως το παρουσίασε ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη θα γίνει πράξη.

Οταν ρωτήθηκε για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που πιθανότατα θα αντιμετωπίσει, αλλά και το μέχρι πού μπορεί να φτάσει για να μην ανατρέψει τις κυβερνητικές του προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» και «πανέτοιμοι»,

Στην ερώτηση αν υπάρχει plan B, αν αρνηθούν οι Ευρωπαίοι το δραστικό κούρεμα στο χρέος, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν έχουμε άλλη γλώσσα εντός και άλλη εκτός. Πορευτήκαμε δεκαετίες τώρα στην πολιτική σκηνή, χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος και λέγοντας την αλήθεια. Το κούρεμα του χρέους ήταν πρότασή μας από το 2010. Συνοδευόταν από τις αναλύσεις μας και από ένα πρόγραμμα ανάταξης της κοινωνίας προστατεύοντας τον κόσμο της εργασίας, ανασυγκρότησης της οικονομίας, το οποίο συνεχώς επεξεργαζόμαστε και αναβαθμίζουμε».

Σημείωσε ότι σήμερα «δεν υπάρχει πολιτικός χώρος, θεσμικός παράγοντας, ινστιτούτο, αναλυτής, που να μην υποστηρίζει τη λύση του κουρέματος ενός μη βιώσιμου χρέους» ενώ υποστήριξε πως η έξοδος από την κρίση με μία πολιτική λιτότητας είναι πολύ απλά αδύνατη.
«Αυτή η κουβέντα άνοιξε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η υπόθεση μπορεί να κερδηθεί μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και πρόσθεσε πως το κόμμα του θα ζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του και ρήτρα ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ