Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] - iefimerida.gr

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περιπτώσεις αστυνομικής βίας που ακόμα και αν συνοδεύονται από αποδεικτικά βίντεο, δεν οδηγούν τον αστυνομικό/θύτη στην φυλακή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, ουκ ολίγες είναι οι περιπτώσεις αστυνομικών, που όχι μόνο έκαναν κατάχρηση εξουσίας και πολλές φορές μάλιστα προκάλεσαν και θάνατο, αλλά και ενώ υπήρχαν αποδεικτικά βίντεο της καταχρηστικής τους συμπεριφοράς, δεν τιμωρήθηκαν με την ανάλογη αυστηρότητα.

Περίπτωση 1η

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Colin Fitch , άνδρας από την Νέα Υόρκη, αρνήθηκε σε αστυνομικό να κάνει έλεγχο στο αμάξι του, καθώς δεν το θεώρησε αναγκαίο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον βρίσει και να τον χτυπήσει.

Η απόδειξη ΕΔΩ

Το βίντεο τράβηξε μάρτυρας του περιστατικού

Τι έγινε

Ο αστυνομικός, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και δευτέρου βαθμού παρενόχληση και αφέθηκε ελεύθερος.

Περίπτωση 2η

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Αστυνομικοί έσπασαν το τζάμι του αμαξιού ενός ζευγαριού, των Jamal Jones και Lisa Mahone και συνέλαβαν τον έναν εκ των δύο, με την δικαιολογία ότι αρνήθηκαν να βγουν έξω από το αμάξι για ταυτοποίηση στοιχείων. Το ζευγάρι ισχυρίζεται ότι οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, επειδή δεν φορούσαν ζώνες.

Η απόδειξη ΕΔΩ

Το βίντεο τράβηξε ένας επιβάτης στο πίσω κάθισμα

Τι έγινε

Η οικογένεια έκανε μήνυση στους αστυνομικούς, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Περίπτωση 3η

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο Levar Jones σταμάτησε σε βενζινάδικο για ανεφοδιασμό, όταν ένας αστυνομικός του ζήτησε το δίπλωμα οδήγησης. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, τον πυροβόλησε. Ο 35χρονος, τραυματισμένος ρωτούσε για ποιο λόγο τον πυροβόλησε ο αστυνομικός.

Η απόδειξη ΕΔΩ

Καταγράφηκε από κάμερα του βενζινάδικου

Τι έγινε

Το αστυνομικό σώμα απέλυσε τον αστυνομικό για το κακούργημα που τιμωρείται με έως και 20χρόνια φυλάκισης. Δίκη δεν έχει γίνει ακόμα.

Περίπτωση 4η

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η άμεση δράση δέχεται τηλεφώνημα για ένα περιστατικό ενός παιδιού που απειλεί τους περαστικούς σε ένα πάρκο με πλαστικό όπλο. Ο αστυνομικός που κατέφθασε στο σημείο, πυροβόλησε θανάσιμα τον 12χρονο, Tamir Rice, χωρίς να εξετάσει πρώτα την περίπτωση.

Η απόδειξη ΕΔΩ

Το βίντεο κατέγραψε κάμερα που υπήρχε στο σημείο

Τι έγινε

Η υπόθεση είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Περίπτωση 5η

Πέντε περιπτώσεις αστυνομικής βίας που σόκαραν αλλά έμειναν ατιμώρητες [βίντεο] | iefimerida.gr 4

Άνδρας χτυπήθηκε με το κλομπ αστυνομικού, με την δικαιολογία ότι συμμετείχε σε καυγά. Ο δικηγόρος του θύματος, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του ουδέποτε συμμετείχε σε καυγά και αδίκως χτυπήθηκε από τον αστυνομικό.

Η απόδειξη ΕΔΩ

Το περιστατικό καταγράφει περαστικός

Τι έγινε

Το τμήμα του αστυνομικού τον έθεσε σε διαθεσιμότητα. Ο άνδρας έκανε μήνυση κατά του αστυνομικού, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάχρηση εξουσία αστυνομία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ