Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] - iefimerida.gr

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το love story ανάμεσα στο Χόλιγουντ και την γαλλίδα ηθοποιό Μαριόν Κοτιγιάρ συνεχίζεται. Μετά το Οσκαρ που της χάρισε για την καθηλωτική ερμηνεία της στο ρόλο της Εντίθ Πιάγ το 2008, η Κοτιγιάρ βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στις προτάσεις για το Οσκαρ καλύτερης ερμηνεύτριας για το ρόλο της στην ταινία «Δύο Ημέρες, μια Νύχτα», των αδελφών Νταρντέν.


Η απονομή των Οσκαρ θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου και ήδη έχουν προκριθεί κάποιες ταινίες και ηθοποιοί. Αλλά οι πραγματικές εκπλήξεις ήρθαν για τις γυναίκες ηθοποιούς. Το Χόλιγουντ γύρισε την πλάτη στην Τζένιφερ Ανιστον («Cake») και προτίμησε την Μαριόν Κοτιγιάρ. Μετά τη σαρωτική νίκη της για τον ρόλο της Εντίθ Πιάφ, η πανέμορφη γαλλίδα σταρ άφησε πάλι άφωνους τους ανταγωνιστές της στο Χόλιγουντ.

Με το Οσκαρ της το 2008:

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στη νέα της ταινία η Κοτιγιάρ ενσαρκώνει το ρόλο μιας απελπισμένης εργάτριας που ζητάει από τους συναδέλφους της να αρνηθούν το πριμ ώστε να μπορέσει εκείνη να διατηρήσει τη δουλειά της. Χάρη στη νέα της ταινία η 39 γαλλίδα σταρ έκανε τον γύρο της Αμερικής προμοτάροντάς την (Βοστώνη, Νέα Υόρκη, Τορόντο).
Η όμορφη ηθοποιός θα ανταγωνιστεί έτσι για μια ακόμη φορά ιερά τέρατα του Χόλιγουντ, όπως η Τζούλιαν Μουρ, η Ριζ Γουίδερσπουν, η Φελίσιτι Τζόουνς. Μια γαλλίδα που κάνει καριέρα στην Αμερική δεν γίνεται συχνά αλλά όλοι στοιχηματίζουν ότι στην περίπτωση της Μαριόν Κοτιγιάρ γίνεται με το σπαθί της.

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Διακρίσεις παντού
Ο ξένος Τύπος τής έδωσε το βραβείο καλύτερης Ευρωπαίας ηθοποιού 2014 στο Φεστιβάλ της Ρίγα, στη Λετονία.
Έχει επίσης λάβει δύο Βραβεία Σεζάρ, που είναι τα σημαντικότερα βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο για τον γαλλικό κινηματογράφο. Κρατά μια διακεκριμένη θέση στο πλάι της Σιμόν Σινιορέ ως η μόνη Γαλλίδα ηθοποιός που κέρδισε Βραβείο Όσκαρ Α' Γυναικείας Ερμηνείας. Είναι επίσης η πρώτη νικήτρια του συγκεκριμένου βραβείου για μη αγγλόφωνο ρόλο από το 1960, οπότε και η Σοφία Λόρεν είχε βραβευτεί για την ερμηνεία της στην ταινία «Η Ατιμασμένη». H Κοτιγιάρ είναι επίσης η μοναδική βραβευμένη της Ακαδημίας για ερμηνεία στη γαλλική γλώσσα.

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στην Ορλεάνη, στους κόλπους μιας οικογένειας καλλιτεχνών. Η μητέρα της είναι κωμικός και ο πατέρας της σκηνοθέτης. Επίσης, και οι δύο διδάσκουν τη δραματική τέχνη. Έχει δύο δίδυμους μικρότερους αδερφούς, τον Κουέντιν και τον Γκιγιόμ, ο πρώτος γλύπτης και ζωγράφος και ο δεύτερος συγγραφέας.

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Την περίοδο αυτή η Κοτιγιάρ διατηρεί δεσμό με τον Γάλλο ηθοποιό Γκιγιόμ Κανέ.
Η Κοτιγιάρ έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την οικολογική της συνείδηση και έχει υπηρετήσει σαν εκπρόσωπος της Greenpeace.

Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Μαριόν Κοτιγιάρ, η γαλλίδα αρραβωνιαστικιά των Αμερικανών [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μαριόν Κοτιγιάρ Όσκαρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ