Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] - iefimerida.gr

Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι θα ήθελαν ένα δυνατό γραμμωμένο σώμα σαν των αθλητών, μήπως όμως τελικά δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο; Τέσσερις παγκοσμίου φήμης αθλήτριες, με διαφορετικό σωματότυπο, αποκαλύπτουν τις ασκήσεις που τους χάρισαν αυτή την εμφάνιση.

Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αλισον Φέλιξ (28 ετών) – Η δρομέας
Τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης

«Τα πόδια μου μοιάζουν αδύνατα, αλλά είναι πολύ ισχυρά» λέει η ίδια. Για να το πετύχει αυτό ξοδεύει δύο ώρες την ημέρα, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα στο γυμναστήριο, κάνοντας πλειομετρικές ασκήσεις και αναμειγνύει στην κλασική προπόνηση με βάρη. Αυτή είναι η ρουτίνα που προτείνει:

  • Πόδια
    «Έχω επικεντρωθεί στην πλειομετρικές ασκήσεις και στα άλματα, επειδή με βοηθούν να αυξήσω την ταχύτητα και να βελτιώσω την κίνηση μου»
  • Χέρια
    «Το πόσο γρήγορα κινούνται τα χέρια σας δίνει το ρυθμό για τα πόδια σας. Για να χτίσετε δύναμη και την αντοχή στα χέρια σας, πιάστε τη ζώνη αντίστασης, κάντε 100 επαναλήψεις, με διάλειμμα ενός λεπτού και επαναλάβετε άλλες δύο φορές.»
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μίστι Κοπλαντ (32 ετών) – Η μπαλαρίνα
Στα 24 της ήταν η πρώτη Αφροαμερικανή σολίστ στο American Ballet Theatre

Οταν ξεκίνησε την καριέρα της στα 17, το σώμα της φαινόταν φτιαγμένο για μπαλέτο: «Είχα φυσικούς άπαχους μύες και ήμουν πραγματικά ισχυρή και ευέλικτη, όλα ήταν ιδανικά για μπαλέτο», λέει. Αλλά αυτή η δύναμη έχει και υποχρεώσεις. Μέχρι το 2003 τα πόδια της είχαν γίνει πάρα πολύ μυώδη και δεν ταίριαζαν πλέον σε μπαλαρίνα. Ετσι κατέφυγε στο πιλάτες και το gyrotonics για να τα ενδυναμώσει χωρίς τα φουσκώσει άλλο.
Αυτή είναι η ρουτίνα που προτείνει:

  • Χέρια 
    «Ολοι με ρωτούν τι κάνω στα χέρια μου και τι βάρη σηκώνω. Ομως στην πραγματικότητα, είναι ο ίδιος ο χορός που τα γυμνάζει σωστά.»
  • Πόδια
    «Οι μύες των ποδιών είναι αυτό που πραγματικά ορίζει τους χορευτές. Υπάρχουν οι μύες στο εσωτερικό του μηρού που σμιλεύονται όταν έχουμε το πόδι γυρισμένο προς τα μέσα. Παράλληλα οι ασκήσεις point και flex, εξασκούν όλους τους μικρούς μύες κατά μήκος της κνήμης. Ο χορός ενισχύει φυσικά τα πόδια μου, όμως όταν χτύπησα και έπρεπε να αναρρώσω από τον τραυματισμό, με βοήθησε πολύ το pilates. Μου επέτρεπε να μιμηθώ την κίνηση ενός άλματος, χωρίς να σηκωθώ από κάτω.»
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αλίσα Κουίσον (20 ετών) – Η σέρφερ
Είναι 14η στη λίστα των κορυφαίων του αθλήματος παγκοσμίως

Καβάλησε το πρώτο κύμα της σε ηλικία 4 ετών, έγινε επαγγελματίας στα 12 και μπήκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 19. Παρά το εντυπωσιακό βιογραφικό της, η νεαρή Χαβανέζα έπρεπε να δουλεύει περισσότερο για να αντισταθμίσει το χαμηλό της ύψος: «Ηταν πάντα λίγο πιο δύσκολο να συμβαδίσω με τα κορίτσια που είναι ψηλότερα και έχουν περισσότερους μύες». Για να χτίσει αντοχή, κάνει pilates, CrossFit και ασκήσεις HIIT. «Κάνω κινήσεις που με αναγκάζουν να χρησιμοποιήσει όλη την ενέργειά μου ώστε να μπορώ να χτίσω την αντοχή μου για τον ανταγωνισμό. Γιατί όταν θα έρθει το τέλειο κύμα, σημαντικό είναι ποιος κάνει πιο γρήγορα κουπί για να το προλάβει» εξηγεί.
Αυτή είναι η ρουτίνα που προτείνει:

  • Πάνω μέρος σώματος
    «Ολη μου η δύναμη προέρχεται από τους ώμους μου και την πλάτη. Είναι αυτό που με φτάνει στο κύμα. Θα πρέπει να κάνω κουπί για να πάω οπουδήποτε μέσα στο νερό. Κάνω push-ups, και όλα αυτά τα χρόνια τα χέρια μου έχουν εξασκηθεί αρκετά»
  • Κορμός
    ​Ο κορμός μου είναι ζωτικής σημασίας για μένα για να διατηρήσω την ισορροπία μου στη σανίδα και να μπορώ να στρίψω. Σερφάροντας χρειάζομαι το 100% της δύναμης των κοιλιακών μου και γι' αυτό τους εξασκώ συχνά.
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Κάλι Αλίσα Γιαβόρσκι (29 ετών) – Η γιόγκι
Το 2010, παράτησε την καριέρα της στην τράπεζα για να γίνει δασκάλα γιόγκα και πλέον μετράει ήδη 500 ώρες διδασκαλίας.

Βλέποντας τη Γιαρόβσκι να κάνει γέφυρα θα σας κάνει να σκεφτείτε ότι η ευελιξία είναι το κλειδί για την επιτυχία της ως γιόγκι. Αλλά κάνετε λάθος. «Έπρεπε να χτίσω πολλή δύναμη. Υπάρχει πάντα κάποιο στοιχείο αντοχής σε κάθε στάση» παραδέχεται.
Αυτή είναι η ρουτίνα που προτείνει:

Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Το μυστικό για τέλειο σώμα από τέσσερις κορυφαίες αθλήτριες [εικόνες] | iefimerida.gr 7
  • Πόδια
    «Η Γιόγκα ασκεί όλο το σώμα σας, αλλά μια κίνηση που χτίζει πραγματικά δύναμη στα πόδια είναι η στάση του πολεμιστή. Σπρώχνοντας τα πόδια μου στο έδαφος εξασκεί το κάτω μέρος του σώματος και ταυτόχρονα πρέπει να νιώθω ελαφριά χωρίς να με βαραίνω»
  • Πάνω μέρος της πλάτης
    «Έπρεπε να ανοίξω την περιοχή του στήθους μου. Για να το κάνω αυτό, έκανα ανάποδη γέφυρα και την στάση της καμήλας.
  • Κορμός
    «Μία στάση που έχει βοηθήσει πραγματικά να ενισχύσω τους κοιλιακούς μου είναι η στάση της βάρκας (όπου σχηματίζω ένα σχήμα V στον αέρα ενώ κάθομαι)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κιλά δίαιτα άσκηση γυμναστική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ