Εντυπωσιακό και λαχταριστό πιάτο.
Υλικά για 6 άτομα
- 600 γραμμάρια κρεμμύδια λευκά
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 60 γραμμάρια φαρίνα
- 2 κύβους βοδινού
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο όχι αλμυρό πολύ
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τα κρεμμύδια και τεμαχίστε τα σε λωρίδες
- Σε μια κατσαρόλα λυώστε το βούτυρο και ασπρίστε τα κρεμμύδια για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
- Απλώστε με ξύλινη σπάτουλα και ανακατέψτε συχνά
- Οταν ροδίσουν προσθέστε τη φαρίνα και ανακατέψτε επί 3 λεπτά έντονα
- Πρέπει η φαρίνα σας να πάρει ένα ρόδινο χρώμα
- Προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και τους κύβους
- Αλάτι, πιπέρι, αφήστε να σιγοβράσει για 25 ως 30 λεπτά.
- Ετοιμη η σούπα σας!
Τώρα υπάρχουν δύο λύσεις:
1. Ρίξτε τριμμένο τυρί από πάνω και τρώμε ζεστή τη σούπα σας με ψητό ψωμί
2. Βάζετε τη σούπα σε ειδικά μπολάκια, ρίχνετε άφθονο τυρί από πάνω και ψηνετε σε καυτό φούρνο επί 10 λεπτά για να κάνει κρούστα. Σερβίρετε με ψητά ψωμάκια και πίνετε με λευκό κρασί. Είναι η γαλλική συνταγή κρεμμυδόσουπας και η καλύτερη!
Οι Γάλλοι κάνουν και κάτι άλλο, πολύ απολαυστικό: Τοποθετούν μια φέτα ψητό ψωμί πάνω στη σούπα, μετά βάζουν το τυρί και το ψήνουν στο φούρνο:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο