Societe Generale και Credit Agricole υποβαθμίστηκαν από την Moody's - iefimerida.gr

Societe Generale και Credit Agricole υποβαθμίστηκαν από την Moody's

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα των γαλλικών τραπεζών Credit Agricole και Societe Generale, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου ο οίκος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούσαν από την Κυριακή.

Η Credit Agricole υποβαθμίσθηκε από "Aa1" σε "Aa2" και η απόφαση βασίσθηκε στην έκθεσή της στο ελληνικό χρέος. Η Societe Generale υποβαθμίσθηκε από "Aa2" σε "Aa3" και η απόφαση βασίσθηκε στην επανεκτίμηση της βοήθειας που έχουν τη δυνατότητα να τής χορηγήσουν οι κρατικοί θεσμοί σε περίπτωση σοβαρής κρίσης.

Αντίθετα, ο Moody's διατήρησε τον βαθμό της BNP Paribas, η οποία έχει τεθεί υπό επιτήρηση με αρνητική προοπτική, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο της υποβάθμισης.

Ο οίκος αξιολόγησης είχε ανακοινώσει στα μέσα Ιουνίου ότι είναι πιθανόν να υποβαθμίσει τις τρεις γαλλικές τράπεζες εξαιτίας της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος.

Από την πλευρά της η BNP Paribas ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων για την ενίσχυση του κεφαλαίου της και της ικανότητας αναχρηματοδότησής της, με την ελπίδα να αμβλύνει την πίεση των αγορών επί της μετοχής της εξαιτίας των ανησυχιών για την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος.

Για να καθησυχάσει τις αγορές ως προς την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, η BNP Paribas ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει το κεφάλαιό της ώστε η αναλογία των κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας προς τις πιστώσεις να φθάσει το 9% στις αρχές του 2013, στόχος που θεωρείται πολύ φιλόδοξος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ