Σοκ: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ χαρακτηρίζει «αντισημίτη νταή» τον Ερντογάν και την «συμμορία του» - iefimerida.gr

Σοκ: Ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ χαρακτηρίζει «αντισημίτη νταή» τον Ερντογάν και την «συμμορία του»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις όπως «ο νταής και η συμμορία του» αναφέρθηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

Σε ομιλία του ενώπιον Ισραηλινών διπλωματών σε Ευρώπη και Ασία, ο Λίμπερμαν που ηγείται του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκή Εστία» ξέσπασε κατά του τούρκου προέδρου με διόλου διπλωματικές εκφράσεις. «Η πολιτισμένη, πολιτικώς ορθή σιωπή της Ευρώπης έναντι ενός αντισημίτη νταή όπως ο Ερντογάν και η συμμορία του μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930», δήλωσε ο Λίμπερμαν αναφερόμενος στους διωγμούς των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία.

Ο Λίμπερμαν - ο οποίος δούλευε ως πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα στη Μολδαβία, πριν μεταναστεύσει στο Ισραήλ τη δεκαετία του 1970 – επέκρινε την χλιαρή αντίδραση της Ευρώπης στις επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι οι οποίες είχαν, όπως είπε, αντισημιτικό χαρακτήρα.

«Διεθνώς και στην Ευρώπη το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε την ελευθερία της έκφρασης, τον εξτρεμισμό και την ισλαμοφοβία», είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι «οι διαστάσεις που αφορούσαν τους Εβραίους και τον αντισημιτισμό σπανίως αναφέρθηκαν και αυτό είναι πολύ βαρύ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ