Παπανδρέου: Με έριξαν επειδή ζήτησα δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Με έριξαν επειδή ζήτησα δημοψήφισμα

 Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε δημοσίως ότι τον «έριξαν» από Πρωθυπουργό μετά την σύνοδο των Καννών, όπου είχε σφοδρή κόντρα με Μέρκελ και Σαρκοζί για το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει.

«Μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού» δήλωσε από την Θεσσαλονίκη κατά την προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, χωρίς πάντως να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε αντισυστημικός. Χρησιμοποιώντας ελαφρώς παραλλαγμένο το σύνθημα του 2009 «δεν χρωστάω σε κανέναν» υποστήριξε πως «δεν έχω κάτι να κρύψω, δεν με κρατάει κανείς». Κάνοντας αναφορά στις αιτίες κακοδαιμονίας της Ελλάδα ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για την πελατειακή εξάρτηση που – όπως είπε - «είναι ένα σύστημα πατρόνων και Μέσων», το οποίο «αντί να αναδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, τον αναγκάζει και την αναγκάζει να σκύβει το κεφάλι για να υπηρετεί τα μικρότερα ή μεγαλύτερα συμφέροντα κάποιων κατεστημένων».

Οπως υπογράμμισε «αυτό είναι το βάθος της εξάρτησης, που μας δημιούργησε και την εξάρτηση σήμερα από τους δανειστές στο εξωτερικό. Αυτή η πελατειακή εξάρτηση είναι η «ρίζα του κακού»» δεσμευόμενος ότι «εμείς θα την ξεριζώσουμε».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου «ήρθε ο λογαριασμός όλου του σάπιου συστήματος διακυβέρνησης που σπατάλησε πόρους, διάβρωσε θεσμούς και πήγε την χώρα στα βράχια». Ισχυρίστηκε δε ότι με αυτό σύστημα συγκρούστηκε και τον πολέμησε σκληρά.

Kαταλόγισε ευθύνες στους ευρωπαίους εταίρους μας αλλά σημείωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα. «Μην ψάχνουμε ούτε για προστάτες που θα αλλάξουν την Ελλάδα, ούτε για φταίχτες που δεν αλλάζει η Ελλάδα. Κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Από το 1922 ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνιζε ότι δεν υπάρχει Θεός της Ελλάδος. Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε».

Παπανδρέου: Με έριξαν επειδή ζήτησα δημοψήφισμα  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ