Ο Βενιζέλος απασφάλισε κατά Παπανδρέου: Ανήθικη η στάση του, συμπεριφέρεται ως πρίγκιπας και ιδιοκτήτης - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος απασφάλισε κατά Παπανδρέου: Ανήθικη η στάση του, συμπεριφέρεται ως πρίγκιπας και ιδιοκτήτης

Nick Paleologos / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πιο σκληρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου μέχρι σήμερα, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ και συμπεριφέρεται ως πρίγκηπας, ενώ άφησε αιχμές για τα οικονομικά του κόμματος που βρήκε όταν ανέλαβε την προεδρία του.

Σε μια πολιτική και συναισθηματική έκρηξη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real fm) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον προκάτοχό του, που ίδρυσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ότι συμπεριφέρεται ως «πρίγκηπας» και «ιδιοκτήτης» του χώρου της δημοκρατικής παράταξης.

«Η αίσθηση της κληρονομιάς, της πριγκηπικότητος, της ιδιοκτησίας έχει βλάψει κατάφορα το ΠΑΣΟΚ και τώρα ελπίζω να μην το βλάψει περαιτέρω, γιατί πρέπει η παράταξη να ενωθεί στη χρήσιμη ψήφο που είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που έχει τον ήλιο, το ΠΑΣΟΚ που φυλάει την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και που ούτε τεμαχίζεται ούτε κληρονομείται».

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του Γ. Παπανδρέου στην Corriere della Sera «Το ΠΑΣΟΚ έγινε μέρος του συστήματος που θέλω να αλλάξω», ο Ευ. Βενιζέλος.. εξερράγη:

«Καταπληκτικό έτσι; Καταπληκτικό! Δηλαδή κάποιοι φταίνε που ήρθαμε στην κατάσταση αυτή, έτσι; Κάποιος έχει διατελέσει Πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του. Το ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρείται, το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός και λέει «εγώ χαίρετε, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ, με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο, είμαι προϊόν μίας νέας παρθενογένεσης» και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Αλλά δεν έμεινε εκεί. Μεταφέροντας εκτιμήσεις από ΜΜΕ ότι η Δεξιά ενισχύει το ΚΙΔΗΣΟ γιατί μπορεί να κόψει από το ΣΥΡΙΖΑ, διερωτήθηκε:

«Υπάρχει ηθικό, πολιτικό και ιστορικό έρεισμα σε μία απόπειρα η οποία συνίσταται στο να δυσκολέψει και να υπονομεύσει την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος ιστορικού, με διαδρομή;»

Τα χρέη που άφησε στο ΠΑΣΟΚ και το πόρισμα

Οταν ήρθε η συζήτηση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε ότι το περίφημο πόρισμα έχει σταλεί στον Εισαγγελέα. «Ο,τι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει λάβει.Τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές. Ο,τι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει. Η δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα, με πολλούς και διάφορους τρόπους».

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του για τις ηγεσίες που έρχονται και παρέρχονται, ενώ η παράταξη μένει» ο Ευ. Βενιζέλος απάντησε: «Εχω επιστρατευθεί κι έχω επιστρατευθεί σε όλους τους ρόλους. Εάν υπήρχαν άλλοι διεκδικητές θα είχα υποχωρήσει πρέπει να σας πω και για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών μη οποία ήταν μια ηλεκτρική καρέκλα και για τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Εμείς είμαστε ένα θεσμικό κόμμα, με Πρόεδρο με θητεία, ο οποίος κρίνεται. Δεν είμαι ούτε κληρονόμος, ούτε ιδιοκτήτης. Δεν έχω δε την αίσθηση ιδιοκτησίας ούτε της παράταξης».

Οταν ρωτήθηκε αν θα εξαντλήσει την θητεία του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που λήγει το 2016 απάντησε με νόημα: Όχι, τι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι;»

Για ένα καπρίτσιο, υπονομεύει την παράταξη

Ο Βενιζέλος απασφάλισε κατά Παπανδρέου: Ανήθικη η στάση του, συμπεριφέρεται ως πρίγκιπας και ιδιοκτήτης | iefimerida.gr 0

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον Πειραιά, ο Ευ. Βενιζέλος επανήλθε στις επικρίσεις του κατά του Γιώργου Παπανδρέου αναφερόμενος σε κάποιους «που για ένα πολιτικό καπρίτσιο αποφάσισαν να υπονομεύσουν ανοικτά την παράταξη».

Χαρακτήρισε δε προσβολή για το ΠΑΣΟΚ, τη θεωρία της «μετενσάρκωσης του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ του 1981». «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας. Με όνομα και επώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου» είπε αφήνοντας αιχμές για τον γιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ