Κουβέλης: Διεκδικούμε την είσοδό μας στη Βουλή - iefimerida.gr

Κουβέλης: Διεκδικούμε την είσοδό μας στη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στόχο να μπορέσει να περάσει, το σχήμα "Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ" το κοινοβουλευτικό κατώφλι το βράδυ των εκλογών διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως χρειάζεται μια προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές και προειδοποιώντας ταυτόχρονα -φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ- πως "ο καθένας θα έχει την ευθύνη του για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών".

«Καταλαβαίνω τον πόνο του Βενιζέλου»

Εξαπολύοντας πυρά κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, -και με αφορμή τις επιθέσεις που ο ίδιος δέχεται τις τελευταίες μέρες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο- ο Φώτης Κουβέλης απάντησε με εμφανές ειρωνικό ύφος" καταλαβαίνω τον πόνο του κ. Βενιζέλου, αλλά οφείλει να διαπιστώνει ότι είναι συνυπεύθυνος για μια πολιτική που ασκήθηκε με τη ΝΔ".

Μιλώντας δε, για την "επόμενη μέρα" και για το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως "κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να υπηρετήσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου", ενώ σχολιάζοντας τη στάση των έξι βουλευτών της ΔΗΜΑΡ που αποφάσισαν να μην κατέβουν υποψήφιοι χαρακτήρισε εκκούσια την κίνηση για τη συμμετοχή στην εκλογική μάχη.

Τα περί Grexit εξαπλώνουν το φόβο

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ περί Grexit, ο επικεφαλής της Αγίου Κωνσταντίνου επέμεινε πως "η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ανασύρεται ως σύνθημα για να τροφοδοτήσει την πόλωση, να εγείρει διλήμματα και για να εξαπλώσει το πέπλο του φόβου" και τάχθηκε υπέρ μιας διαπραγμάτευσης "για ένα καινούργιο πρόγραμμα όχι με μονομερείς ενέργειες".

Τέλος, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα ποια στάση θα τηρήσει αν το πρώτο κόμμα του προτείνει να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως "αγωνιζόμαστε για τη δυναμική παρουσία του σχήματος".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εκλογές 2015 ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ