Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει την αυτοδυναμία σε αναποφάσιστους και «συντηρητικό» ακροατήριο - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει την αυτοδυναμία σε αναποφάσιστους και «συντηρητικό» ακροατήριο

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία, -με στόχο να «κόψει» πρώτος την κορδέλα τερματισμού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πως βάσει των ποιοτικών στοιχείων που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις η διαφορά με τη ΝΔ θα μεγαλώσει, πλην όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτευχθεί η αυτοδυναμία.

Υπό αυτά τα δεδομένα, τα υψηλά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης μελετούν με μεγάλη προσοχή τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει του κρίσιμου δεκαημέρου που μεσολαβεί μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, και εστιάζουν σε δύο βασικά σημεία:

Στόχος πρώτος, να προσελκύσουν τις μεγαλύτερες ηλικίες και τους πολίτες που ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη, οι οποίοι έχουν πληγεί καίρια από μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις κλπ. Επ’ αυτού, χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στο iefimerida.gr πως «οι κυλιόμενες δείχνουν ήδη μετακίνηση συντηρητικών ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ». Γι’ αυτό το λόγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει να καλλιεργεί το «αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους πολίτες», ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν, ώστε να «ξεκλειδώσει» τα σενάρια φόβου και της κινδυνολογίας.

Στόχος δεύτερος, οι αναποφάσιστοι. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι δεξαμενές της Κεντροαριστεράς έχουν σχεδόν εξαντληθεί και δεν είναι πια τόσο μεγάλες, στρέφουν όλη τους προσοχή στον κόσμο που δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει, προσπαθώντας να εμπνεύσουν αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Διακαναλική και προεκλογική συγκέντρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη την προσεχή Κυριακή το μεσημέρι, ενώ η Κουμουνδούρου επιδιώκει να δείξει τη δύναμή της, φλερτάροντας και με προεκλογική συγκέντρωση την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, πιθανότατα στο γήπεδο του Tae Kwon Do.

Στέλλα Α. Γκαντώνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ εκλογές 2015 αυτοδυναμία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ