Βενιζέλος: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Χαλκίδα, καλώντας τους πολίτες να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη ως τρίτη πολιτική δύναμη.

Μάλιστα επεσήμανε με έμφαση ότι «ήρθε η ώρα της αλήθειας: «Να δει ο ελληνικός λαός πόσα απίδια έχει ο σάκος πραγματικά. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Το θέμα είναι να μη μάθουμε στου κασίδι το κεφάλι και να μην ατυχήσουμε εθνικά όχι επειδή γίνεται μια κολοτούμπα αλλά επειδή δεν προλαβαίνουμε να την κάνουμε».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει εθνική εγγύηση, εθνική στρατηγική, πρέπει η χώρα να πάει προς τα μπρος να κάνει το ένα βήμα που απομένει προς τα μπρος και όχι πολλά βήματα προς τα πίσω, ανεξέλεγκτα, με κινδύνους» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας πως υπάρχει ο κίνδυνος «να ζήσουμε αυτά που αποφύγαμε το 2009-2010».

Διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει πραγματική απειλή» για το Grexit από το εξωτερικό, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να μας οδηγήσει από έξω σε λάθος δρόμο, αλλά μπορεί να κάνουμε εμείς λάθη. Λάθη πολιτικά ή λάθη διαχείρισης».

Ο Ευ. Βενιζέλος επανελαβε την θέση του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή όλων στην ευθύνη

«Εάν οι Έλληνες πολίτες θέλουν στην Ευρώπη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη σκληρή διαπραγμάτευση να πάει ο κ. Σαμαράς αν είναι πρώτος με τον κ. Καμμένο ή με τον κ. Θεοδωράκη, μπορεί να κάνουν την επιλογή αυτή; Αν θέλουν να πάει ο κ. Τσίπρας με τους ίδιους μπορεί να κάνουν την επιλογή αυτή; Αν θέλουν τη συμμετοχή μας και την προσωπική μου συμμετοχή, την εμπειρία, τη γνώση, τις επαφές, τη συνέχεια, θα κάνουν μια άλλη επιλογή».

«Οι δημοσκοπήσεις επιμένουν να δείχνουν πως πρώτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» παραδέχθηκε για να προσθέσει ότι απαιτείται «ένα αντίβαρο κι ένας εγγυητής, που να μπορεί να προστατεύσει την καθαρή ευρωπαϊκή και ασφαλή πορεία του τόπου» που δεν είναι άλλος από το ΠΑΣΟΚ. «Όχι γιατί θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που έγινε με τη Νέα Δημοκρατία ή θα ξανακάνουμε με τη Νέα Δημοκρατία αυτό που έγινε το 2012. Εμείς θέλαμε και το 2012 όλους μέσα στην ευθύνη της Κυβέρνησης, επιμείναμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μετά το σχηματισμό της Κυβέρνησης επιμείναμε να υπάρχει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με την Αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε: «Παρατήρησα ότι μόνον οι Κυνηγοί δεν πήραν αυτό που ήθελαν και καταγγέλλουν τον κ. Τσίπρα ότι δεν άλλαξε το πρόγραμμα, ενώ εμείς συμφωνήσαμε με τους Κυνηγούς ότι έχουν δίκιο ότι είναι φιλοπεριβαλλοντικός ο ρόλος τους».

Επέκρινε την Νέα Δημοκρατία για τον «άγαρμπο εκφοβισμό της Νέας Δημοκρατίας», με το δίλημμα «εάν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφεται η χώρα». Αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ για «τον κουτοπόνηρο εφησυχασμό, που συμπυκνώνεται στο «η Ευρώπη δεν έχει αντιρρήσεις, μας περιμένει». Οπως διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος «Μας περιμένει να κάνουμε τι; Μας περιμένει να κάνουμε μονομερείς κινήσεις, να μη συμμορφωθούμε στα συμφωνημένα και να στείλουμε μηνύματα ανατροπής ακόμη και της ίδιας της κας Μέρκελ;».

Τόνισε ότι προσωπικά ντρέπεται και ενοχλείται «όταν διάφοροι ξένοι παράγοντες κουνάνε το χέρι στον ελληνικό λαό και του λένε πρόσεξε μην ψηφίσεις ριζοσπαστικά, γιατί μπορεί να καταστραφείς. Αλλά μας κουνούσε το χέρι χθες ένας κύριος από την Ισπανία, ομοϊδεάτης του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι «το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπούν την κα Μέρκελ και τον ελληνικό λαό τον εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας». Όχι τέτοιες προσβολές, ούτε από την ευρωπαϊκή Δεξιά, ούτε από την ευρωπαϊκή Αριστερά» υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί – χωρίς να τον κατονομάσει – στον βουλευτή Εύβοιας Συμεών Κεδίκογλου, που είναι υποψήφιος με το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. «Εδώ υπήρχε ένας φίλος και σύντροφος που τον τιμήσατε με την ψήφο σας και τον τίμησα και εγώ κάνοντάς τον μέλος της κυβέρνησης και τώρα κάποιοι υπονομεύουν ανοιχτά την παράταξη και λυπάμαι όταν βλέπω σχόλια ότι μπορεί ο αντικειμενικός σκοπός να είναι να πάρουμε ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ για να βοηθήσουμε τη Ν.Δ» σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 2015 εκλογές Ευάγγελος Βενιζέλος ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ