Η φωτογραφία που οι μαθητές θα 'πρεπε να βλέπουν στα σχολικά βιβλία [εικόνα] - iefimerida.gr

Η φωτογραφία που οι μαθητές θα 'πρεπε να βλέπουν στα σχολικά βιβλία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια είναι η φωτογραφία που αναδείχτηκε η καλύτερη από την πορεία του Παρισιού στις 11 Ιανουαρίου και η οποία κυκλοφόρησε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Martin Argyroglo, ανεξάρτητο φωτογράφο γαλλικού πρακτορείου. Μόλις την ανέβασε την μοιράστηκαν στο twitter 5.000 άνθρωποι σε μια ημέρα. Θεωρείται η καλύτερη σκηνή της διαδήλωσης και εκρίθη «ιστορική εικόνα». Πολλοί άνθρωποι στα social media δήλωσαν ότι θα έπρεπε να μπει στα σχολικά βιβλία για να εικονογραφήσει την ιστορική πορεία της 11ης Ιανουαρίου στο Παρίσι. Το περιοδικό Nouvel Observateur την επέλεξε για τον εξώφυλλό του της 14ης Ιανουαρίου.
Ο φωτογράφος κατάγεται από το Παρίσι και εξειδικεύεται στην αρχιτεκτονική φωτογράφιση, όπως αναφέρει στο σάιτ του. «Απομακρύνθηκα λίγο από το πλήθος και πήγα προς την πλατεία Nation γύρω στις 8 το βράδυ. Το πλήθος είχε μαζευτεί εκεί πάνω στο άγαλμα της Ελευθερίας. Είχε ελάχιστο φως. Η τύχη μου ήταν το πυροτέχνημα που άναψε για ελάχιστα δευτερόλεπτα» σχολιάζει ο φωτογράφος.

Η φωτογραφία που οι μαθητές θα 'πρεπε να βλέπουν στα σχολικά βιβλία [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 11η Ιανουαρίου Παρίσι ΠΟΡΕΙΑ θύματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ