Κλασική ελληνική κουζίνα, στα καλύτερά της!
Οσο λίπος κι αν έχει, όσο κι αν μας πειράζει στη χοληστερίνη, το αρνίσιο μπουτάκι μας θα το φάμε! Εχει δυό-τρία μυστικά στο ψήσιμό του για να μη μυρίζει «αρνίλα» και για να είναι πραγματικά μαλακό και απολαυστικό. Σας τα δίνω.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνίσιο περίπου 2 ως 2,5 κιλά
- 5 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 5-8 σκελίδες σκόρδο
- Πατάτες σκληρές για φούρνο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καλό είναι να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να αφαιρέσει το περισσότερο δέρμα και λίπος
Να μείνει κάπως έτσι, γυμνό από λίπος, καθαρό κρέας
- Βγάζουμε από το ψυγείο το μπούτι 2 ώρες νωρίτερα
- Ανάβουμε το φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς
- Τρίβουμε παντού καλά το μπουτάκι με αλάτι και πιπέρι
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες και χώνουμε μέσα σκόρδο και δενδρολίβανο
- Βάζουμε το μπούτι σε βαθύ ταψί
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
- Το τοποθετούμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα
- Το γυρίζουμε μια φορά από την άλλη μεριά, το ξανασκεπάζουμε
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι στις πατατούλες, κάνουμε ένα έντονο μασάζ με τα χέρια, να πάρουν παντού
- Τις προσθέτουμε στο ταψί με το μπούτι
- Προσθέτουμε λίγο νεράκι
- Αφήνουμε να ψηθεί με αλουμινόχαρτο ακόμη 1 ώρα
Τρία μυστικά
- Ο καλύτερος φίλος του αρνιού είναι το δενδρολίβανο γιατί σκεπάζει τη μυρωδιά του αρνιού!
- Δεν βάζουμε ελαιόλαδο σε αυτό το φαγητό, έχει πολύ λίπος
- Θέλω να σας πω ότι οι Γάλλοι τρώνε το αρνίσιο μπούτι ροζέ. Το ψήνουν χωρίς πατάτες, συνολικά 45-50 λεπτά. Δοκιμάστε το, αν σας αρέσει το κόκκινο κρέας, είναι λουκούμι!
Σκόρδο άφθονο, δενδρολίβανο άφθονο, γιατί όχι και βάγια με λίγη πάπρικα. Φεύγουν οι μυρωδιές
Εμείς οι Ελληνες θέλουμε το μπούτι αρνιού καλοψημμένο:
Οι Γάλλοι το προτιμούν ροζέ, χωρίς πατάτες. Το συνοδεύουν με πράσινα φασολάκια βουτύρου ή βραστές πατατούλες.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο