Καισιδιάρης για βίντεό του που είχε δημοσιεύσει η Εφ.Συν.: Ηταν αναπαράσταση της ταινίας «Χόμπι μου ο βιασμός» - iefimerida.gr

Καισιδιάρης για βίντεό του που είχε δημοσιεύσει η Εφ.Συν.: Ηταν αναπαράσταση της ταινίας «Χόμπι μου ο βιασμός»

kasidiaris
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως θύμα προσπάθησε να εμφανιστεί ο Ηλίας Κασιδιάρης καταθέτοντας ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, όπου εκδικάστηκε η μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του διευθυντή της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός».

Ο υπόδικος χρυσαυγίτης βουλευτής ανέφερε ότι σκοπός του δημοσιογράφου ήταν να τον λοιδορήσει και να τον παρομοιάσει με βασανιστή. «Εκανα πλάκα με την οικογένειά μου πολύ πριν γίνω βουλευτής», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης. «Η εφημερίδα ήθελε να με παρουσιάσει σαν φαιδρό πρόσωπο και ότι χρήζω ψυχιατρικής φροντίδας. Επρόκειτο για αναπαράσταση μιας ταινίας με τίτλο ''Χόμπι μου ο βιασμός''. Ηταν μια παρωδία», συμπλήρωσε ο προφυλακισμένος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής της ΧΑ.

Από την άλλη πλευρά, μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας για την ελευθερία του Τύπου, τόνισαν ότι όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα η νομολογία δέχεται ότι μπορεί να ασκείται πολύ μεγαλύτερη κριτική σε αυτούς παρά στον κοινό πολίτη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε μάλιστα ότι αν αυτό που έκαναν οι δημοσιογράφοι θεωρείται εξύβριση, τότε ζούμε σε μια κοινωνία που κανείς δεν θα μπορεί να λέει τίποτα και για κανέναν.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς στην απολογία του ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει με υβριστικούς χαρακτηρισμούς τον Κασιδιάρη, πέραν του ναζιστή, και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που η Χ.Α. αντιμετωπίζεται ως οργάνωση με ιεραρχημένη δομή. Ο κ. Κασιδιάρης είναι ηγετικό στέλεχος αυτής της οργάνωσης. Εδώ ενώπιόν σας απαρνήθηκε το περιοδικό "Εμπρός" ως νέος Πέτρος. Αυτή είναι η τακτική τους. Πράγματι ο κ. Κασιδιάρης δεν ήταν ούτε στη Ραφήνα ούτε στο Μεσολόγγι στις λαϊκές. Ηταν όμως ηγετικό στέλεχος. Σύμφωνα με την πρόταση Ντογιάκου, ήταν οργανωτής. Δεν θέλω να γελάσω. Η άλλη πλευρά λέει ότι το βίντεο είναι παρμένο από μια ελληνική ταινία... Δεν πρόκειται για κωμωδία, ούτε για Βέγγο. Στην ταινία ο βασανιζόμενος ανοίγει το παράθυρο και σκοτώνεται. Που είναι το αστείο; Εμάς μας ενδιαφέρει ότι είναι ναζιστικό στέλεχος που μετέρχεται τη βία ως μέσο πολιτικής πράξης. Οσο για το οικογενειακό παιχνίδι, θέλω να πω το εξής: είναι χρυσαυγίτες. Δεν είναι τα αδέλφια μου και εγώ, όπως είπαν. Χαιρετούν ναζιστικά. Εχω μελετήσει το πώς λειτουργεί αυτή η οργάνωση. Το θέαμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτή την οργάνωση. Κάνουν πρόβα 30άρηδες χρυσαυγίτες με αυτά που θα έκαναν στον δρόμο! Δεν θεωρώ ότι έχω υπερβεί το μέτρο».

Οσον αφορά το πώς έφθασε στα χέρια του το βίντεο, ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών» αρκέστηκε να πει ότι κυκλοφορούσε μεταξύ χρυσαυγιτών.

Καισιδιάρης για βίντεό του που είχε δημοσιεύσει η Εφ.Συν.: Ηταν αναπαράσταση της ταινίας «Χόμπι μου ο βιασμός» | iefimerida.gr 0
Καισιδιάρης για βίντεό του που είχε δημοσιεύσει η Εφ.Συν.: Ηταν αναπαράσταση της ταινίας «Χόμπι μου ο βιασμός» | iefimerida.gr 1
Καισιδιάρης για βίντεό του που είχε δημοσιεύσει η Εφ.Συν.: Ηταν αναπαράσταση της ταινίας «Χόμπι μου ο βιασμός» | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηλίας Κασιδιάρης Χρυσή Αυγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ