Στον αέρα 10.000 νοικοκυριά για μετατροπή του λέβητα σε φυσικό αέριο - iefimerida.gr

Στον αέρα 10.000 νοικοκυριά για μετατροπή του λέβητα σε φυσικό αέριο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες καταναλωτές περιμένουν εδώ και μήνες στο ακουστικό τους , προσδοκώντας ότι με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τον περασμένο Σεπτέμβριο θα επιδοτηθούν για να μετατρέψουν τις κεντρικές τους θερμάνσεις πετρελαίου σε φυσικού αερίου.

Οπως όμως όλα δείχνουν, χάνουν τον φετινό χειμώνα οριστικά, καθώς σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», τέσσερις μήνες έπειτα από τις εξαγγελίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, αφού ενώ έχουν κατατεθεί περίπου 10.000 αιτήσεις, δεν έχουν απελευθερωθεί τα 15 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για τη χρηματοδότησή του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκκρεμεί η σύμβαση με τις ΕΠΑ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας που θα τις καταστήσει και φορείς του έργου.

Αυτό σημαίνει ότι ο φετινός χειμώνας χάνεται οριστικά, καθώς ακόμη και σήμερα αν απελευθερωθούν τα κονδύλια, από το να εγκριθεί η αίτηση μέχρι και τη σύνδεση με το φυσικό αέριο της ΕΠΑ χρειάζονται δύο μήνες, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Χθες, πάντως από το ΥΠΕΚΑ εκδόθηκε δελτίο Τύπου για να αναδείξει το πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει οι καταναλωτές αναφέροντας ότι εκτιμάται οι 10.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως σήμερα ότι θα φτάσουν τις 20.000.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη καταβάλει χρ5ήματα αφενός στις ΕΠΑ μαζί με τη σύμβαση σύνδεσης (για τα λεγόμενα τέλη),αφετέρου κάποιοι έσπευσαν να πληρώσουν και στον συνεργαζόμενο εργολάβο την 1η δόση από το συνολικό ποσό των εργασιών ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Υπάρχει, μάλιστα, περίπτωση πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη που έχει καταβάλει από τον Νοέμβριο 900 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιδότηση Φυσικό Αέριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ